Lehet közvetlenül vászontáskába venni az élelmiszereket?
Csökkenteni akarom a műanyagot az életemben, még elég kezdő vagyok ilyen téren, szóval lehet hülyeséget kérdezek.:D
Van egy nagyobb, és 2-3 kisebb vászon tasakom is itthon, arra gondoltam hogy a kisebbeket gyümölcsök és zöldségek vásárlására használnám, elvileg erre is lettek kitalálva. Viszont a magyar (és főleg a nagyobb) áruházakban azt vettem észre, hogy mindenki a kirakott nejlon zacskót használja, arra megy a vonalkód, és max ezt rakják vászon táskába a zacskóval együtt. Nem fognak azon problémázni, ha egyből vászonba rakom a gyümölcsöt és zöldséget? Vagy menjek inkább piacra vagy kisebb boltokba vásárolni?
Miért ne lehetne?
Amúgy tök fura, mindenhol olvasom ezeket, de én még soha nem jártam olyan boltban, ahol vonalkód került a zöldség-gyümölcsre.... mindenhol lemérik a kasszánál aztán kész. :D
A nagyobb boltokban is simán megoldható, Spar, Aldi pl kifejezetten bátorít, hogy ne uzsiszacsiban vedd a zöldség-gyümölcsöt, hanem saját táskába.
Kinyitva teszem a szalagra a szütyőt, a pénztáros belenéz, megnézi milyen gyümi van benne, és leméri ugyanúgy, mintha más tárolóban lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!