Miért egyedül a gyümölcsök és zöldségek finomak úgy ahogy vannak, mindenféle fűszer, só, főzés nélkül?
Nekem pl a tej is, tojás is finom.
Ellenben a zöldségek nagy része magában, feldolgozatlanul nem.
A gyümölcsök pedig nyilván azért, mert többségében cukrosak, ami már alapból egy sokak számára kívánatos ízt ad neki.
Először a zöldségeket nem akartam beleírni, csak azért írtam bele, hogy be kössenek bele :D . De igazatok van, en is csak sóval szeretem a legtöbb zöldséget.
De pl a krumplit már meg is kell főzni, a rizst is, a búzát is, a húsokat is. Azután még fűszerezni is kell őket.
Szerintem a tej is fel van dolgozva, nem tudom ki szereti közvetlen azt, ami a tehénből kijön. A tojás meg nyersen szörnyű, tehát azt is meg kell sütni és utána sózni is.
Tudom, fura kérdés, csak felvetődött bennem.
Nem azért írom, hogy megijedjetek tőle, mert összességében nagyon finom a libanoni konyha, de az egyik fogása kétségtelenül az apróra kockázott nyers hús. Na, azt nem háborgattam...
Tejet, ahogy kijön a tehénből minden további nélkül, igen finom.
A nyers tojással még nem próbálkoztam, de ha muszáj lenne, valszeg rá tudnék szokni (volt hadifogoly nagyapáról mesélték, hogy - bár visszailleszkedett a magyar társadalomba, feleség, gyerek, stb. - időnként elhajtotta a tyúkot a tojásokról, és föltörte a tojásokat. Az annyira ízlett neki odakint, hogy nem tudott róla teljesen lemondani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!