Mikor tekinthetők romlottnak az őrölt fűszerek?
A minap kicsit átrendeztem a konyhát, beleértve a fűszeres polcot is, és feltűnt, hogy néhány őrölt fűszer össze volt állva, ill. megcsomósodott. Néztem a szavatossági idejét, azserint még jó, de az állaga már nem "porszerű". Penészesnek nem penészes, büdös sem volt.
Egyébként a tűzhely mellett fent a falon van egy kis zárható polc, ott tárolom őket. Szereintetek a párától állhatott össze? Ill. felhazsnálhatom még ilyen állapotában? (csak pár darabról van szó)
Jól záródó üvegben tartsd őket, leginkább olyan helyen, ahol nem éri a főzés párája, gőze, melege.
Szerintem nem romlott meg, de a fűszer nem olyan mint a cukor vagy a só, hogy feloldódik az ételben, ezért nem lenne jó, ha csomókban állna benne, vagy egy szelet húst sem tudsz rendesen megkenni egy összeállt fűszerrel.
Inkább a kezelhetősége a probléma, nem az, hogy megromlott e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!