Bizonytalan vagyok, hogy romlott-e a hús vagy sem. Hogy döntsem el?
Még nagyon kezdő vagyok a konyhában és az orrom nagyon rossz. Sose tudom szagról eldönteni, hogy van-e baja a húsnak vagy nincs.
Most csináltam csirkemell pörit és mintha a hús utóíze enyhén (de tényleg csak enyhén) kesernyés lenne, viszont a lé nem az. A hagyma és a paprika is kicsit odakapott, mert nem figyeltem eléggé és azt mondják az is lehet keserű.
Hogy döntsem el, hogy megegyem-e vagy se a pörit? Sokat csináltam, elméletileg a holnapi ebédem és vacsorám is ez lenne, nem szívesen dobnám ki, de a wc-n való ücsörgést is szeretném kihagyni. Mit tennétek a helyemben?
A romlott pöri nem keserű, hanem savanyú és a zaftja melegítéskor habzik.
Ha most csináltad a kaját, akkor egyébként sem lehet romlott, ha nem egy hetes húsból készítetted és rendesen volt hűtve.
Ha kesernyésnek érzed, az a megégett pirospaprikától van.
Humm... hát előre csomagolt volt, pár napja vettem és sajnos itt már elég sokszor futottam bele kétes húsokba, szóval a fene se tudja. Egy napot volt a hűtőben vásárlás után, és csak aztán tettem a mélyhűtőbe. (Meg akartam csinálni, csak meggondoltam magam.)
Ha a paprika a hibás, akkor nem kellene a szaftnak is kesernyésnek lennie?
Bocsi, hogy ilyen hülye kérdéseim vannak, csak engem senki se tanított főzni és most sincs segítségem, max amit a neten találok.
Csak annyit tudok neked mondani így látatlanban, hogy a romlott ételt egyértelműen felismernéd az ízéről, nem kellene tippelned. Nem hiszem, hogy romlott.
Ettől még, ha nem gusztussal eszed, lehetnek emésztési panaszaid.
Tényleg nem tudlak jobban megnyugtatni, én biztos megenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!