Ti hány féle ételt váltogattok külön-külön reggelire, ebédre, vacsorára?
Reggeli heti kb 4x szendvics (nagyjából ugyanazokkal: pástétom /felvágott, paprika, paradicsom, uborka), 1x Gabonapehely, 1x zabkása, 1x valami meleg (bundás kenyér, palacsinta, tócsni). Nem rendszerben, de ez a nagy átlag.
Ebéd mindig más, egy kaja általában két napra. Friss szezonális alapanyagokból, kreatívan. Van ami egy évben csak egyszer, a kedvencek pl paprikás krumpli vagy Zöldségleves azért havi egyszer előkerülnek, de annál gyakrabban nem nagyon. Szakács vagyok, mindig van minimum három ötletem hogy mi legyen, plusz tényleg szezonban azt kell használni, ami épp terem.
Vacsi heti 2x ebéd maradék, 3x szendvics, 2x valami egyszerű meleg kaja, pl házi pizza, tejbegríz vagy sült krumpli salátával. Nyilván ez is nagy átlagban.
A fő étkezéseket kb egy hétre előre tervezem, a többi ahogy kijön a lépés. Étterembe nagyon ritkán járunk, szinte mindent én készítek el (vagy a férjem, heti 1-2x ő főz). (Amúgy minden vegán, de ez nem tartozik szorosan a kérdéshez)
Reggeli: banánpalacsinta, zabpehely, valamilyen tojás, de néha csak 1 kefír.
Ebédre rendelt kaját eszek, hétvégente főzök, ami 2 napra kitart.
Vacsora általában kenyér felvágottal, konzervhallal, lecsóval. Néha sült krumpli virslivel, vagy steak.
Én nem tudok egy nap kétszer is ugyanazt a kaját enni, ráadásul úgymond pazarlásnak is tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!