Méz, lekvár vagy mogyorókrém a finomabb?
Lekvár; abból is a barack, szamóca és áfonya elsősorban.
Ezek közül mindhárom mehet palacsintába (az áfonyás verziónál esetleg vanília sodóval megbolondítva). A szamóca lekvár pedig az amcsi mogyoróvajas-pirítós szeletre kenve reggeli gyanánt egy pohár tejjel is No. 1 nálam. 🙂
A mézből a lépes akácmézet imádom a legjobban (jobb, mint a sziruppal töltött rágógumit rágcsálni).
Ezek nálam az örök favoritok.
A mogyorókrém - gondolom itt a Nutellás csokis krémre gondolunk - nekem túl tömény és nagyon édes.
Az olajos magvaknál nekem nem jön be a túl édes íz, ezért én azt találtam ki, hogy mogyoróvajjal összekeverem (a mogyoróvaj enyhén sós-semleges íze ellensúlyozza a mogyorókrém nagyon édes ízét) és ezt a keveréket a palacsintámba tettem.
Az eredmény valami hihetetlen ízorgia lett számomra, ugyanakkor annyira tömény és laktató is egyúttal, hogy 1 db ilyen krémmel megkent palacsinta bőven elég volt nekem.
Az a baj, hogy a fent felsorolt verziók közül amiket kipróbáltam, mindegyiket egyformán szeretem, ezért nem tudnám megmondani hogy tényleg melyik a kedvencem (talán a valódi, erdei szamócából készült házi készítésű lekvár - de ez nekem olyan, mint másnak a kaviár).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!