Mit lehet kezdeni egy befőttes-üvegnyi túl édesre sikeredett házi kajszi lekvárral?
Kaptam öreganyámtól házilag készített kajszilekvárt, de sajnos valami borzalmasan túlcukrozta. Kidobni nem akarom, mert az állaga, súrúsége tökéletes, csak éppen palacsintához, vagy csak úgy sima dézsmálgatáshoz túlontúl édes.
Ugye kivonni belőle a cukrot nem lehet, tehát tippeket kérnék, hogy mihez lehetne hozzákeverni.
Suss zserbot, de a daralt diohoz ne rakj cukrot (ha tenyleg annyira edes a lekvar).
A dio ugyis felszivja a lekvart, osszesul a tesztaval is, ami zserbo eseteben szinten nem cukros. Egyutt akkor pont jo lesz.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
#3: Az aszalt (friss kajszi híján) hozzáturmixolása kézenfekvő is elvileg, csak az meg annyira finom (és drága) önmagában hogy lehet sajnálnám. De egy próbát megér hogy milyen lesz.
#4: Frissen "szüretelt" dióm az most épp van dögivel, ez így tök jól hangzik, nyerő tipp!
Amúgy még lekváros fánk jutott eszembe, ott egy kisebb adag ebből az éddes kajszilekvárból bele, porcukrozás nélkül talán jó is lehet szilvalekvár helyett.
- natúr yoghurthoz adagolva gyümölcsös yoghurtot készíteni belőle
-zserbóhoz vagy más sütihez a tészta kenésére elhasználni úgy, hogy a diótöltelékbe (fölé) kevesebb cukrot teszel
- kókuszgolyót, kekszgolyót készíteni a segítségével mérsékeltebb cukor felhasználással
- néhány savanyú almával összeturmixolva friss hideg gyümölcslevest készítenék a négynapos ünnep egy napján gyorsba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!