Két napja készítettem el a házi Erős Pityut. Miért nyomja fel az üveg tetejét a paprika-massza?!
Figyelt kérdés
Csípős cseresznyepaprikát alaposan lemostam, megtisztítottam a zöldjétől. Az üvegeket, tetőt, a darálót, minden eszközt kifőztem. Ledaráltam a paprikát. Az előírt parajdi só mennyiséget kevertem hozzá.
Lehet, hogy túlzottan megtömtem? A tetejét jól lezártam, ez biztos.
2018. szept. 3. 22:08
1/7 anonim válasza:
Valószínű azért,mert erjed .Nincs bent tartósítószer,vagy nagyon kevés .Szalicil,Nátriumbenzonát.
2/7 anonim válasza:
A só is tartósít, nem lehet, hogy a mennyisége kevés?
3/7 anonim válasza:
Kilónként 20dkg só kell hozzá. Akkor a só önmagában tartósít.
Ezt így most már csak száraz, vagy nedves dunsztolással érdemes tartósítani.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Akkor a dunsztolás lesz.
Amúgy a parajdi só nagyon erős. Lehet, hogy kevés sót tettem bele, de így is marja az ember nyelvét.
Akkor újra üvegezem és dunsztolom.
2018. szept. 4. 00:09
5/7 anonim válasza:
Ha már erjedésnek indult, akkor kevés hogy újra dunsztolod.
Keverj bele nátrium benzoátot.
Kicsit el fog menni a színe tőle sajnos.
6/7 A kérdező kommentje:
Hogy oldjam meg ezt a benzonát dolgot? Oldjam fel vízben és forraljam bele?
2018. szept. 4. 15:34
7/7 A kérdező kommentje:
És ha szégyenszemre felforralom, akkor sem pusztulnak el a bacik?
2018. szept. 4. 17:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!