Mi történik az áruházakban, pékségekben el nem adott, megmaradt (pék) süteményekkel?
Mi történik az áruházakban, pékségekben el nem adott, megmaradt (pék)süteményekkel?
Nagyobb üzletláncokban, mint pl. a SPAR, ALDI rengeteg töltött pékáru marad meg, amik másnap/harmadnapra már nyilván nem eladhatók. Cukrászdákban pedig ugyanez a helyzet süteményekkel.
Nagyon örülnék, ha tudna ilyen helyeken dolgozó, illetékes személy hiteles választ adni.
Mindig kíváncsi voltam, hogy mi lesz a sorsuk. Remélem nem a szemétben kötnek ki.
kulcsszavak:
péksütemény, sütemény, pékáru, bolt, üzlet, áruház, SPAR, megmaradt, eladott, ALDI
A péksüteményesboltok zárás előtt akciót szoktak tartani és rendszerint ilyenkor kifosztják őket.
Amikor üzemi konyhán dolgoztam, nálunk a már fel nem használható zsemléket a munkahelyi ebédhez osztották szét.
A nagy boltoknál nem tudom mi a gyakorlat.
Nagyobb áruházakban is (pl auchan) zárás előtt egy-két órával 1+1-es akcióban árulnak, ilyenkor szatyorszám viszik a péksütiket, de több kisebb pékségben is bevett gyakorlat.
Cukrászdákban úgy tudom, inkább az újrafeldolgozás játszik: ami ma sachertorta, az holnap somlói, holnapután kókuszgolyó, vagy valami ilyesmi.
Az esetek jó részében a kukában végzi
Támogassátok a magyar élelmiszerbankot , akkor kevesbb fogja ott végezni
Szia/Sziasztok!
Mikor cukrászdában dolgoztam, a sütemények sorsa az volt,hogy vezetni kellett róluk egy naplót,hogy mikor érkezett, hányadik napja van itt. Típustól függően az érkezés után 2-3 napig még ki volt téve, de a vevőknek csak jófejség alapján mondtam el, hogy igen, ez tegnapi v tegnap előtti, amúgy nem lehetett volna. (Inkább vegyen szerintem egy aznapit, minthogy ott legyen rosszul a több napos romlott áru miatt, szerintem...)Árukat nem csökkentették, és ha nem vették meg, ment a disznók elé (a főnök vitte el nekik).
Hogy jó példát is említsek, Budapesten a nyugatitól nem messze, a westenddel szemben, van egy eszméletlenül jó cukrászda, ahová minden nap új árut visznek, és a nap végén fillérekért kapod meg a legfinomabb, legkülönbözőbb süteményeket. Ja, és nem kis adag, nagyon nagyok a szeletek(kockák).
Ilyen 'bedolgozás' nevezetű dolgot viszont soha nem hallottam és nem gondolom,hogy bárki ezt csinálja. A sütemények ma már alapporból készülnek, amik az egyéb nyers alapanyagokat is helyettesítik(pl tojás). Éppen ezért a romlott sütemény fogalma igazából nem létezik, de száraz, ízetlen lehet a több napi állás után, én meg azt soha sem szerettem kiadni.
Remélem hasznos volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!