Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Az normális, hogy egy hipermar...

Az normális, hogy egy hipermarketben olyan étel van kitéve, aminek le van járva a szavatossága?

Figyelt kérdés
Fagyasztott csirkemájat vettem. Mikor megkóstoltuk, éreztük, hogy fura íze van, akkor néztem, hogy 3 napja lejárt a szavatossága. Akciósan vettem, máskor is vettem már leárazott dolgokat, de úgy gondolom, hogy ha már 3 napja le van járva, akkor semmi keresnivalója nem lett volna kint. Vagy ez a normális, hogy ha akciós, akkor nézegetni kell hogy vajon lejárt-e mert különben lehet, hogy romlott ételt viszek haza?
2017. febr. 12. 11:23
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Nem normális, ha megvan a blokk nyugodtan visszaviheted. Ha még nekik áll feljebb szólj, hogy rájuk hívod a fogyasztóvédelmet :)
2017. febr. 12. 11:40
 2/7 koromarcsi ***** válasza:
82%
Igen, nézegetni kell a szavatosságát minden élelmiszernek nem csak az akciósét.
2017. febr. 12. 11:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor visszaviszem.
2017. febr. 12. 12:30
 4/7 anonim ***** válasza:
25%
Viszont azt nem rt ha tudod, hogy ha "lejárt" egy élelmiszer, az attól még véletlen sem romlott!
2017. febr. 12. 13:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Tudom, ha nincs baja akkor én sem szoktam semmit kidobni azért mert 1-2 napja lejárt. De ennél konkrétan nem néztem meg a szavatossági időt, hanem az ízén lehetett érezni, hogy valami nem stimmel vele.
2017. febr. 12. 14:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Normális, hiszen emberek dolgoznak ott is, hibát pedig csak az nem ejt, aki nem is dolgozik. Ráadásul simán előfordulhat, hogy egy korábbi vásárló épp akkor utaztatta órákon át a májat az áruházban, amíg az illetékes a lejárati dátumokat ellenőrizte, majd a vásárlás végén rájött, hogy hát az már rég szétolvadt, így visszarakta a fagyasztóba.

Egyébként pedig nem lenne szabad lejárt élelmiszernek kint lenni, különösen igaz ez a friss és hűtött/fagyasztott termékekre. Ha a vásárlás 1-2 napon belül történt, akkor blokkal reklamálhatsz.

2017. febr. 13. 11:16
 7/7 anonim válasza:

#6: Őőő, figyu, velem nem egyszer történt már olyan, hogy nagy tételben találtam lejárt szavatossági idejű termékeket az eladótérben, amiknek már legalább 4 hónapja lejártak a szavatossági idejük. Hiába szóltam több ott dolgozónak, le se tojták.

Szóval ne beszélj itt nekem arról, hogy esetleg véletlenül nem vették észre. Egyszerűen csak letojják nagy ívben.

2024. febr. 19. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!