Szerintetek milyen dolog hogy egy 7éves gyereknek az
Nagymamája alkoholmentes sörrel itatja a gyereket amire
rá van írva hogy 18 év felett fogyasztható és 0.5%
alkohol van benne ez szerintetek ez normális?
Gondolom nem erőszakkal nyomatja belé, és nem egy dobozzal, hanem csak egy pár kortyot.
Nem fog semmi baja sem lenni.
Ennyi idősen már én is ittam 2-3 korty kávét.
2013. júl. 13. 21:48
2/20 DukePool válasza:
Szerintem a nagyit (obszcén szavak) szóval oda küldeném. A fiamat kávéztatták a nyári szünet alatt, minden reggel kapott egy erős feketét... mikor megtudtam azt hittem agyonverem őket (én mondjuk nem kávézom) csak elküldtem őket a pi..ba és azóta nem nyaralhat náluk csak ha én is ott vagyok. Egyszer mondjuk sógorom tolta a gyerek orra alá a sört olyan sallert kapott emiatt a sógor hogy leesett a székről. A gyerek 7 éves volt, a kávézos és sörözözős bekinálós időszakban.
2013. júl. 13. 22:05
Felesleges. Ebből könnyen átválthat a gyerek idő előtt nagyobb százalékosra.
2013. júl. 13. 22:06
Nekem egyik ismerősöm normális sörrel itatta a 3 éves gyereket, az meg úgy örült neki. Nem lett tőle semmi baja, nem kell annyira félteni őket.
2013. júl. 13. 22:35
"Nem lett tőle semmi baja, nem kell annyira félteni őket."
Dehogynem kell annyira félteni őket a káros hatásoktól. Felelőtlenség. A fejlődő idegrendszert károsítja az alkohol, csekély mértékeben is károsító.
2013. júl. 13. 22:39
6/20 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat ment a pacsi!
várom a több hozzászólást is.
Igen sok minden károsít sok mindent, mégsem törődünk vele. Nem kell ennyire szabályok szerint élni. Avval sem törődik a fele emberiség, hogy a cigi, az alkohol mennyire ártalmas. Ennyitől a gyereknek nem lesz semmi baja, nem kell mindent elhinni. Az viszont tényleg durva, ha kávéval itatták minden egyes nap, na az károsító hatású, viszont 3-4 kortyba még egy gyerek sem hal bele.. Főleg hogy a sörre azt mondják, hogy egészséges is.
2013. júl. 13. 23:00
Egy ket kortytol semmi baja nem lesz, nem azt mondom, hogy igya mindig azt, de folosleges balhezni meg feszkozni... en is ittam neha egy ket kortyot, es rendszeren kaveztam mar 6-7 eves koromtol, mert imadtak az izet ..persze nem egy egesz cseszevel, csak par kortynyi adagot...most itt vagyok felnottkent,es biztosithatlak, hogy nincs semmi bajom, se idegrendszeri se mas... :D ennyit nem er az egesz balhe, ilyen kicsi osszetuzesek miatt kezd el romlani a csaladi legkor, es ha az egyszer megromlik, onnan mar nehez ujra jo kapcsolatot epiteni..inkabb ezt tartsd szem elott!
2013. júl. 14. 09:13
Édesapám orvos. Kis koromban mindig nyúlkáltam a sör, a bor, a pálinka felé, ha az asztalon volt. Kíváncsi voltam 3-4 évesen, persze. Mindent megkóstoltattak velem, mert így rájöttem, hogy nekem az nem jön be, és nagyokat fintorogtam. Nem belémnyomták, nem egy felest öntöttek le a torkomon, nagyjából annyi volt, hogy egy kis kortyot ittam, vagy beledugtam a nyelvem. Amikor nagyobb lettem és már nem emlékeztem ezekre, ugyanúgy megkóstolhattam mindent. Mást is. Cognacot, pezsgőt, Bailey's-t. Túléltem, az idegrendszeremmel is minden rendben, köszöni szépen. Alkoholista sem lettem, a mai napig nem iszok soha, pedig már elmúltam húsz. A bulikat is kibírtam egy csepp alkohol nélkül. Sosem vonzott a részegség.
2013. júl. 14. 16:58
A szokás (sörivás) szempontjából nem egész normális. A nagyi abban a korban nőtt fel, mikor még nem kellett félni tőle, hogy a gyerek 13-14 évesen alkoholizálni kezd, és valszeg nem is tud róla, hogy ez ma már másképp van.
Ha az alkoholtartalmától félted, akkor viszont felesleges (hacsak nem orrba-szájba ezt issza, de biztosan nem...). Az emberi szervezetben kb. heti 1 italnak megfelelő alkohol termelődik (főleg az étel bomlásakor), ami 10 doboz ilyen 0,5%-os sörnek felel meg. Ilyen mennyiségű alkohol mellesleg sokmindenben előfordulhat (megbontott gyümölcslé, házi bodzaszörp, stb.)
2013. júl. 15. 07:11
Kapcsolódó kérdések: