Miért olyan drága a tepertő, hogy súlyra átszámítva kb egy árban van a bélszínnel?
Egyrészt a sütés nagy energiaszükséglete miatt, másrészt meg azért, mert sütés közben elég sokat veszít a sújából :)
A citrom:
Magyarország: 699 Ft/kg (bevasarlas.tesco.hu)
Szlovákia: 1,79 euró/kg = 550 Ft/kg (potravinydomov.itesco.sk)
szóval olyan nagy különbségek nincsenek, bár valamivel tényleg olcsóbb
Nem tudom mennyi most a tepertő, rég vettem.Éppúgy a citromot se tudom pontosan, ugyanis nagybevásárlásnál vesszük a citromot, így ezért nem tudom.
De ha szereted a teát, akkor ha drága, ha nem, csak meg kell venni.
Tepertő szerintem azért drága, mert 1. van rá kereslet, 2. nagy energifelhasználással jár.
Zsírszalonnát kell venni(699 Ft/kg), és olyan tepertőt csinálsz, amilyet szeretsz.
Persze, az összes kellemetlen mellékhatásaival együtt!
Igen, ez így van.Inkább fizetünk, mint ég tudja meddig terjengjen a zsírszag a házban.
Biztos van akit nem zavar, ő dolga.
Ez nem finnyásság, csak szeretem ha nem bűzben kell itthon tartózkodni, nem is tűrné el párom sem.
Nyilván nem több kiló tepetertőt akar bárki is megvenni, azt a fél kilót meg ki lehet bírni ha annyira vágyik rá.
Ételre nagyon kényesek vagyunk, és pl. amit megkívánunk, nem fogjuk megtagadni magunktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!