Múlthéten vettem egy doboz tojást féláron a Sparban . A szav idő a tegnapi nap . Szerintetek felhasználhatom még?
Utolsó ez ilyen 1000 éves filozófia, hogy ha felúszik záp, egyáltalán nem igaz.
Ellenben ha felütöd rögtön érezni fogod, ha már nem jó!
"Ne hazudozz légyszíves."
Egyre jobb.
Ritkán úsztatok tojásokat, de nehezen elképzelhető számomra, hogy fennmaradjon egy jó... De ezt csak mondom, nem értek hozzá, sokkal egyszerűbben állapítom meg, jó-e a tojás.
Büdös, zöldes vagy akár a tojássárgája szétfolyt láthatóan már felütés előtt... Ezeket tudom.
Ha csak homályos a fehérje vagy a sárgája, akkor is furán néz ki, de az jó (már amiről én beszélek, lehet,hogy van homály, ami rosszat jelent), egyszerűen némelyik tojás ilyen.
Kétség esetén pedig odaadom a macskának, de olyan tojás elég ritkán van, amiről nem tudom eldönteni, hogy rossz-e.
S igazából minden tojás büdös, ha érzékeny rá az ember. Nekem voltak évek, amikor emiatt nem tudtam tojást enni. Szaga van, az kétségtelen s nem mindig s mindenkinek esik jól az.
Az én tojásaimnak nincs szavatossági ideje, háziak. Elég jól eláll a tojás, jópár hétig minimum.
Húsvét előtt vettem 30 tojást, közben másképp alakult az életem, így megmaradt. Ma például lecsóba tettem párat, és még élek. A tojás hónapokig eláll, ha nem sérült a héja, de ilyenkor már csak hőkezelve, sütve, vagy főve használnám, majonézt például nem készítenék belőle.
A vízpróba jó például arra, hogy amelyik feljön a víz tetejére, azt használd el előbb, mert az a régebbi, és azt szintén ne fogyaszd nyersen, de kidobni nem kell.
Nem tudom miért vitaalap a vízfelszínen fennmaradó tojásteszt, amikor fizikán alapul. A tojáshéj porózus, az eltelt idővel egyre több levegő jut be a belsejébe, amitől bomlásnak indul.
A szavatosság attól függ, hogy bolti vagy otthoni tojásról van szó. A bolti szavatossága hűtőben 1 hónap körüli, az otthoni akár 2 hónapig is elvan a hűtőben mosatlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!