Miért jó a Tescónak, hogy a legtöbb ember csütörtök-péntek-szombaton vásároljon be?
"Gondolom az áramot is ingyen kapod, a számlád pár 100 ft."
Gondolod. Csakhogy rosszul. Tudod, nálam is van villanyóra, és nekem is ugyanúgy pörög, ha fogyasztok, és nekem is ugyanazon a tarifán számol, mint a szomszédnak.
És ha már kötözködsz, a fizetésem valóban több, mint 90 ezer, de több vizsgát is kellett letennem ezért, mint egy képesítés nélküli eladónak, vagy egy árufeltöltőnek.
Abban viszont igazat adok neked, hogy a vasárnapi bolti munkát jobban meg kellene fizetni, és akkor sokan szívesen elvállalnák a magasabb bérért. Mint ahogy nekünk is fizetnek műszakpótlékot, ugyanúgy az eladónak is kellene.
De nem az a megoldás, hogy egyszerűen betiltjuk a vasárnapi nyitva tartást. Ennyi erővel be lehetne tiltani vasárnapra a közműellátást is, mert egyik sem életszükséglet, tessék szombaton vizet venni, és akkor a Vízműveknél sem kell hétvégén dolgozni.
A benzinkutakat is be lehetne zárni, mert mindenki meg tudja venni a hétvégére szükséges benzint hétközben, ne vasárnap tankoljon már az az autós.
Meg a vendéglátóhelyeket is bezárhatják, amelyik piás nem szívja magát holtrészegre szombat estig, az vasárnap száradjon ki!
Azért, hogy vásárnapon vásárolni tudjak. :-D
Valamit félreértettél, én nem akarom, hogy másnak is rossz legyen, már csak azért sem, mert nekem sem "rossz".
Ha megfizetik a vasárnapi munkát, akkor állítom, hogy bárki szívesen elvégzi.
Vagyis nem betiltani kell, hanem megszabni, hogy milyen pótlékot kell fizetni a vasárnapi munkavégzésért.
Ha tisztességes bért kapna a dolgozó, mindenki jobban járna. A dolgozó is, mert nem elégedetlenkedne, a vevő is, mert vasárnap vásárolhatna, és az áruház is, mert vasárnap is lenne bevétele.
Így viszont sokan elesnek a műszakpótléktól, még többen bosszankodnak mert zárva a bolt, és az áruházak vasárnap kényszerpihenőn vannak.
Ezzel a megoldással tudod ki jár jól? Semlyén Zsolti, meg a KDNP, mert CSAK AZÉRT IS az lett, amit ők akartak!
33
Hát akkor egészségedre, a magad nevében beszélhetsz, de nem vagyok biztos abban, hogy osztanák a privát véleményedet a kereskedők ebben az országban . Nem is értem miért nincs szakszervezet a háttérben aki ki állna a dolgozókért például . xD
Egy plusz info a shell kuponosokoknak. Kicsit érdekes hogy a kuponok nagy részét, ha nem az egészet minden hónap 24-30 közé teszik. Ez azért van mert eddigre elfogy az emberek pénze, és igy csábitják oda a vásárlóikat.. Valakinek ez motivációt ad, hogy szerencsétlen az utolsó 5000Ft után kap 500Ft kedvezményt. utánn meg fizuig "kuss" van...
Csúnya dolog ez, de a fogyasztói társadalmunkban igy működnek a dolgok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!