Ha a fogyasztóvédelemnél bekelentést teszek neten keresztül egy nagy áruházra, akkor abból nekem származik hátrányom?
Úgy értem, hogy kell e majd járnom "meghallgatásra" ?
Kiderül-e, hogy én voltam?
A boltban rendszeresen máson áron számolják az árut a kasszánál, mint ami a polcon kint van.
Egyszer szóltam a pénztárosnak. a válasza az volt: nem tudok vele mit csinálni.
Aztán tegnapelőtt 2 termékkel jártam úgy, hogy a pénztárnál többe került. Vevőszolgálatot hívtam azt mondták szólnak az üzletnek. Most voltam boltban és még mindig a régi árak vannak kint.
Erre most vettem ketchupot és 799 volt kiírva, de a blokkon 849 szerepel.
Múltkor lejárt szavatosságú krémtúrót vettem, visszavittem, de nem tudtam kicserélni mert ami kint volt pár darab annak is lejárt.
Volt hogy a savanyúság szavatossága járt le, akkor is szóltam.
Jártam már úgy hogy a 400 ft-os szemeteszsák 600 ft-ba került.
Te ezek után nem tennél panaszt?
Ezzel a fogyasztóvédelem nem foglalkozik, ezek egyszerű emberi mulasztások.
Az, hogy lejárt szavis cuccot veszel, és csak otthon nézed meg a szavidőt, magadra vess, pénztártól való távozás után...
Az árakat meg össze-vissza emelik csökkentik, egyre kevesebb munkaerő mellett, így nem csoda, hogy nagy a káosz.
Ezért vezette be pl a teszkó a digitális árazót, hogy minimális alkalmazottal is kis hiba%-kal dolgozzanak.
A megoldás, itt se otthon kell a blokkot nézegetni, és hívogatni a vevőszolit, az ott már nyilván semmit nem tud csinálni. Vissza lehet vinni, lehet vele túrázni, meg rongálni magad, de van rá sokkal egyszerűbb megoldás.
Ott helyben szépen megnézed, hogy mindent jó áron ütöttek e be, és ha nem , akkor odasétálsz a vevőszolgálati pulthoz, elsírod a lelkednek a bánatát, és visszakapod a különbözetet.
Ez kb másfél percet vesz igénybe.
Tescoba jártam így régen, azóta kerülöm. A vevőszolgálatosnak megvolt a maga bunkó és lekezelő stílusa, a végén ideadta a különbözetet meg egy lapot valami sablonszöveggel.
Szerintem teljesen névtelenül nem tudsz bejelentést tenni.
Leginkább 3-assal értek egyet.
De azzal a kiegészítéssel, hogy a pénztáros már nem üt be árakat, vonalkódról megy automatikusan, ergó ha más az ár, nem az ő hibája.
És igen, ott, helyben kell szólni a vevőszolgálatnak és meg van oldva. Nem, nem a pénztárosnak, mert értelmetlen hadakozás, miközben a szerencsétlen pénztáros tehetetlen az ügyben...
Másrészt a romlott (helyesebben lejárt) árut durvának tartom, de ott is kell valami korrekt bizonyíték és nem az, hogy hazaviszem és egyszer csak észreveszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!