Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Ez pitiánerség részemről?...

Ez pitiánerség részemről? Vagy épp ellenkezőleg?

Figyelt kérdés

Nyílt a munkahelyem mellett egy kínai (vietnami, thai, nem tudom) "delikátesz", ahol elsősorban háztartási dolgokat (mosószer, mosogatószer, öblítő), édességeket, rágcsát, korlátozott kínálattal alkoholt, kínai ruhadarabokat lehet vásárolni.

Már többször vásároltam, valamennyi alkalommal bankkártyával fizettem. A 8, 9 számjegyekre végződő vásárlásaim rendre felkerekítették a következő 0-ra, mintha készpénzzel fizettem volna. Amennyiben 1, 2 volt a vége, nem kerekítettek lefelé.

Eleinte nem szóltam semmit, nem ért annyit nekem az egész. A legutóbbi vásárlásom után viszont meguntam ezt a hülyének nézést, kértem, ugyan hadd fizessem már meg a termékek árát, 2494 Ft-ot a beütött 2495 Ft helyett. Az eladó kissé szájhúzgálva tett eleget a kérésemnek.

Ti mit csináltatok volna ilyen esetben? Kifogásolható emberileg a kérésem?

jan. 30. 18:57
A kérdező szavazást indított:
Igen, ez pitiáner dolog
Nem, jól tetted, hogy nem fizettél többet a kelleténél
Egyéb vagy köztes vélemény, kifejtem
41 szavazat
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem EGY forintokon problémázni - föleg egy olcsó üzletben - eléggé furcsa, én biztos nem tenném.

De ha téged zavar, fizess készpénzzel és a probléma meg van oldva.

jan. 30. 19:16
 2/31 anonim ***** válasza:
92%
Lehet, hogy van benne egy kicsi pitiánerség, viszont a boltnak sincs joga kerekítgetni bankkártyás fizetés esetén. Szerintem nem baj, hogy szóltál. Csinálják úgy, ahogy kell.
jan. 30. 19:31
 3/31 anonim ***** válasza:
84%
Persze, persze a boltnak jogtalan meg minden. DE én csak egyszerűen nem mentem volna oda többet, szerintem nem ér annyit hogy ezen kicsapjam a hisztit. Persze végülis jogos volt a felháborodottságod.
jan. 30. 19:34
 4/31 anonim ***** válasza:
97%

De ha nem szól senki, az sem jó.. szólt azt szevasz. Így a jogos🤷🏼‍♀️

Aki ilyen kis dolgokon csal az is pitiáner. Kitudja még min próbál hasznot szerezni, öblítők felvizezése stb. 🤷🏼‍♀️

jan. 30. 19:48
 5/31 anonim ***** válasza:
87%
Ez nem más, mint a vásárlók meglopása, főleg, ha a lefelé kerekítés már nem működik kártyás fizetés esetén. Közben a munkavállalóik meg valószínűleg fele annyi órában vannak bejelentve, mint amennyiben dolgoznak. Nem véletlen a navos ellenőrzések sorozata meg az üzletbezárások ezeknél.
jan. 30. 19:50
 6/31 anonim ***** válasza:
13%

Törvény szerinti kerekítés: a 0,01 forinttól 2,49 forintig végződő összegeket lefelé, a legközelebbi 0;

a 2,50 forinttól 4,99 forintig végződő összegeket felfelé, a legközelebbi 5;

az 5,01 forinttól 7,49 forintig végződő összegeket lefelé, a legközelebbi 5;

a 7,50 forinttól 9,99 forintig végződő összegeket felfelé, a legközelebbi 0

forintra végződő összegre kell kerekíteni.

jan. 30. 20:18
 7/31 anonim ***** válasza:
7%
még annyit, hogy a törvény nem tiltja, hogy bankkártyára IS alkalmazza a kereskedő
jan. 30. 20:19
 8/31 anonim ***** válasza:
90%

De miert nem annyit ut be, amennyi a cucc pontos ara? Mert ez igy csalas!

A bank nem fog kerekitgetni, annyit von le, amennyi megjelenik nala! ;-)

jan. 30. 20:28
 9/31 anonim ***** válasza:
95%
Rajtad nem tollasodik meg a kínai!
jan. 30. 21:47
 10/31 anonim ***** válasza:
96%
Nyilván filléres dolog de azért nem járt el korrekten a bolt sem.
jan. 31. 08:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!