Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Mit tehetek, ha nem fogadja...

Mit tehetek, ha nem fogadja el az üveget a visszaváltó automata?

Figyelt kérdés

A Lidl-s automata sokszor a saját, Lidl-ben vásárolt palackokat sem fogadja el. A boltban jeleztem, meghúzták a vállukat, de nem hajlandók semmit sem tenni, az automata ilyen, így jártam. Persze az automata is csak néha üzemel, sokszor járok úgy, hogy eleve nem jó egyik gép sem, akkor vihetek mindent haza. Ilyenkor hiába kötelesek lennének kézzel átvenni, tojnak rá, de nem csak ők, a múltkor az Aldiban is így jártam.

Aztán ott vannak a máshol vásárolt palackok is, sőt olyanok is, amiket azt sem tudom, hol vették, így nem tudom hova visszavinni. A kínainál vett palackon meg hiába van rajta az ötven forintos cimke, ő nem vesz vissza semmit, de azt máshol sem fogadják el.

Agyrém, hogy most el kell pazarolnom környezetszennyező módon egy csomó üzemanyagot, hogy visszavigyek mindent oda, ahol vásárolva lett, már ha egyáltalán elfogadják, mikor az egész úgyis egy kézben van, a palackokat a gép úgyis összenyomja, nem értem miért nem lehet minden palackot mindenhol visszaváltani, mikor úgyis a mohu üzemelteti a többi bolt automatáját is.

Ti mit csináltok, azon túl hogy szidjátok az anyját annak, aki ezt így kitalálta?

tegnap 18:17
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Ki mondta neked, hogy nem lehet bárhol visszaváltani?
tegnap 18:34
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
Mi?? Nem kell visszavinned oda ahol vásárolva lett, az ország bármelyik visszaváltó automatája visszaveszi mindegyik palackot (persze csak ha működik a gép).
tegnap 19:04
 3/8 anonim ***** válasza:
95%

A gép leolvasója nincs takarítva, ezért bizonyos szögből vak, nem látja a vonalkódot. Próbáld meg másképp beletenni. Ha nagyon nem megy vidd máshova.

Az egyutas üvegeket veszik vissza mindenhol. A többutast csak ott veszik vissza ahol vetted, egész pontosan ahol árulnak olyan fajta üveget, de az a hivatalos, hogy oda vidd vissza ahol vetted. Ott se biztos, hogy a MOHU automatája veszi vissza, hanem van egy más típus - bár a MOHU automatákhoz is van többutas modul, ahol az van ott a REpont kereső kiírja, hogy többutas visszaváltó hely.

tegnap 19:16
 4/8 anonim válasza:
86%

Tök mindegy hol veszed, visszaveszik. Egyébként vonalkód alapján azonosít, az alapján a bolt amúgy se követhető vissza. Annyi hogy néz még talán 1 kis súlyt, méretet. De nem túl szigorú azért. Ha van valamit nem vesz be, fordíts rajta egy kicsit. Nekem meglepően összenyomódott üveget is képes, főleg most télen gyakoribb, hogy melegből viszem ki. Vonalkód jól látszódjon, csak az számít. Ha külön ráragasztod, sőt ha rá is nyomtatnád is működik. Utóbbi viszont büntetendő tudtommal. (főleg ha alapból nem visszaváltható üvegre teszed)

Többutast pedig nem minden automata vesz vissza.

Amúgy en se örülök vissza kell vinnem, van amikor nem működik vagy nagyon sokan vannak. Valoban bosszantó ez a része, valamint járkáljak jó sok üveggel, meg tároljam... sok helyet foglalnak.

tegnap 20:34
 5/8 anonim ***** válasza:
93%
Feltételezem, hogy csak egyutas palackokról van szó. Mindig ugyanoda megyünk visszaváltani: Tescohoz. Ott van 6 automata, külön bejáratú helyiség, ez a legszimpatikusabb, így mindig 2-3 hetente odamegyünk 2-3 zsáknyi palackkal és mindent visszaváltunk. Mindig mindent elfogad. Néha van, hogy nem akarja, de akkor párszor újra megpróbáljuk, és végül beveszi az automata. Még olyan nem volt, hogy nem sikerült végül elfogadtatni az automatával egy palackot.
tegnap 21:52
 6/8 anonim ***** válasza:
54%

Gondolom így 4-5 hónapnyi használat után se tűnt még fel, de a sikeres beolvasás esélyét növeli, ha vonalkóddal felfelé és előre teszed be a palackot, dobozt.

Palackoknál legyen rácsavarva a kupak, ne kinyitva, viszont ne teljesen, mert akkor a meleg lakásból a hideg autóba átrakva a nyomáskülönbség miatt enyhe vákuum alakul ki és máris nem az automata számára felismerhető formája lesz.

Doboznál pedig ne kandikáljon felfelé a dobozfül, ha rajta van.

Én ezeket úgy a 2. használatra tapasztaltam ki.

Ahogy írták előttem, bármit bármelyik automatába lehet vinni.

ma 01:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Ez nem igaz. A Lidl-ben még sosem sikerült visszaváltani, csak a saját palackjaikat, amiket ők is forgalmaznak, de azt sem mindig. Ha visszavenné, akkor nem írna ki olyat, hogy ezt itt nem lehet, mert ők nem forgalmaznak ilyet,
ma 07:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Lidl-ben még nem váltottam vissza, szóval nem tudom, de én is mindig a tescohoz viszek minden palackot és mindegyiket visszaveszi, van hogy többször kell behelyezni, de még sose volt olyan, hogy nem vette be.

Milyen palackokról van szó többutas? Azt nem mindegyik automata tudja kezelni.

ma 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!