Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » A csomagoláson miért nem a...

A csomagoláson miért nem a valós méretet jelenítik meg?

Figyelt kérdés
Biztosan találkozták már a jelenséggel, hogy a csomagoláson ott a hatalmas keksz és kibontva szembesültetek vele, hogy valójában pöttömnyi méretű. Amióta zsugorfláció van, ez hatványozottan fordul elő. Nem lenne jobb átvenni a Japánoktól azt a törvényt, hogy a csomagoláson a valós termékméretet kelljen megjeleníteni?

jan. 12. 03:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

20. Édes jó istenem, mond, hogy nem igaz!

A k3rdező a valós méret hiányán van kiakadva. Sehogy bem érti, hogy a csomagolással szemben nincs ilyen követelmény.

Erre írtam példának a nagyon pici mákszemet, és ellentétjeként egy termetes cuccot, aminek a doboza kisebb. Szarkazmus, irónia, gúny? Döbtsd el!

jan. 12. 16:53
 22/28 anonim ***** válasza:

"Erre írtam példának a nagyon pici mákszemet, és ellentétjeként egy termetes cuccot, aminek a doboza kisebb."

Csakhogy 'Ételek, italok' kategóriában vagyunk.

jan. 12. 17:03
 23/28 anonim ***** válasza:
22. Cseréld le fél narhára, egész combra stb.
jan. 12. 17:33
 24/28 anonim ***** válasza:
63%

23-as!

Ha egy egész combot becsomagolnak, akkor a csomagolás minimum akkora, mint a comb, tehát a csomagolásra ráfér a comb 1:1-es képe.

jan. 12. 17:47
 25/28 anonim ***** válasza:

"Cseréld le fél narhára, egész combra stb."

Csak ugye ez esetekben meg még annyi értelme se lenne, hisz ilyenkor csomagolás megegyezik a mérettel.

jan. 12. 17:51
 26/28 A kérdező kommentje:

> "Erre írtam példának a nagyon pici mákszemet"

Még mindig nem értem mi a problémád ezzel. Csomagtervezőként problémát okoz a mák valós méretben való ábrázolása vagy mit akarsz ezzel mondani? Írtam egyébként, hogy vannak ablakos csomagolások, akkor arra nem kell grafika, mert látod a terméket rajta keresztül... Arra nem válaszoltál semmit.

jan. 12. 20:42
 27/28 A kérdező kommentje:
De hidd el, Japánban ez tényleg törvény és ha ők tudják 1:1-ben ábrázolni a terméket a csomagoláson, akkor nem értem, hogy számodra - állításod szerint szakmabeli vagy - miért okozna ez akkora problémát. Ahogyan más is rámutott, a csomag kicsivel nagyobb, mint maga a benne lévő termék, tehát akkor képként is rá kell férnie.
jan. 12. 20:43
 28/28 anonim ***** válasza:
én sosem hasonlítgattam valós méretekhez pl. egy darab chipset. csak megszoktam gyerekkoromban hogy 90 gramm van benne, aztán mikor egy időre kimaradt csak lestem hogy hogy lett 70, aztán 60
jan. 12. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!