Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » A csomagoláson miért nem a...

A csomagoláson miért nem a valós méretet jelenítik meg?

Figyelt kérdés
Biztosan találkozták már a jelenséggel, hogy a csomagoláson ott a hatalmas keksz és kibontva szembesültetek vele, hogy valójában pöttömnyi méretű. Amióta zsugorfláció van, ez hatványozottan fordul elő. Nem lenne jobb átvenni a Japánoktól azt a törvényt, hogy a csomagoláson a valós termékméretet kelljen megjeleníteni?

jan. 12. 03:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Azért az komoly, hogy van aki szerint csak mostanában lett zsugorinfláció, és hogy ez csak nálunk van. LOL.

Én amúgy teljesen támogatnék egy ilyen japán jellegű szabályozást. Ne lehessen egy csurig töltött croissant képe a csomagon, ha a termék csak nyomokban tartalmaz tölteléket stb. Mekis reklámfotók dettó. Náluk még arra is van szabály, hogy nem lehet narancs képe az üdítőn X százalék gyümölcstartalom alatt. Teljesen korrekt.

jan. 12. 15:19
 12/28 A kérdező kommentje:
#4 Pontosan ezt a gyakorlatot tartanám jónak átvenni. Például múltkor is vettem oreo kekszet. A csomagoláson normál méretű volt a termék, kinyitva derült ki, hogy amúgy mini oreo. Nem értek azzal egyet, hogy a súly többet számít. Önmagában a termék nagysága is meghatározza a jóságát.
jan. 12. 15:37
 13/28 anonim ***** válasza:
39%

Szólok legközelebb a megrendelőnek, hogy a mákot valós méretében ábrázoljuk.

A szobabiciklit nem tudom, hogyan oldjuk meg.

jan. 12. 16:15
 14/28 anonim ***** válasza:

10: hát ha pl a Milkás Philadelphiáról beszélünk, összetétele:

Teljes tej, Cukor, Tejsavófehérje-koncentrátum, Tejszín, Kakaóvaj, Zsírszegény kakaópor, Sovány tejpor, Kakaómassza, Tejsavópor, Tejzsír, Stabilizátorok (szentjánoskenyérliszt, karragén, E466), Étkezési só, Emulgeálószer (szójalecitinek), Aromák, Étkezési sav (citromsav), Baktérium kultúra

Van benne csoki? Szerintem nincs.

jan. 12. 16:16
 15/28 anonim ***** válasza:
13: ételek-italok kategóriában vagyunk
jan. 12. 16:16
 16/28 A kérdező kommentje:
#13 A mákot miért ne lehetne valós méretben ábrázolni? Egyébként amit én veszek mákot, azon van egy kis ablakocska, látni is lehet a terméket.
jan. 12. 16:18
 17/28 A kérdező kommentje:
De amúgy nem értem, hogy miért gondoljátok problémának a valós méretben ábrázolást. Ha a termék belefér a csomagolásba, akkor a csomagolásra miért ne férne rá 1:1-ben a termék ábrája? Egyszerűen fizikailag lehetetlen, hogy ne férjen rá, hiszen benne van ugyanakkora méretben.
jan. 12. 16:20
 18/28 anonim ***** válasza:
63%

"Szólok legközelebb a megrendelőnek, hogy a mákot valós méretében ábrázoljuk.

A szobabiciklit nem tudom, hogyan oldjuk meg."

Szobabiciklinél, vagy más műszaki cikkeknél, bútoroknál, amiket még otthon össze kell szerelni, pont kötelező feltüntetni a méreteket a csomagoláson.

Én sem értem hogy miért ne lehetne ugyanezt megoldani kekszek és hasonló élelmiszerek esetén, amiknek tényleg sokszor megtévesztő a csomagoláson látható képe.

jan. 12. 16:25
 19/28 anonim ***** válasza:
15. Mit nem mondasz! A kérdező a csomagolás miatt problémázik, tehát a válaszaim is arra vonatkoznak.
jan. 12. 16:41
 20/28 anonim ***** válasza:

"A kérdező a csomagolás miatt problémázik, tehát a válaszaim is arra vonatkoznak."

Mert hogy jön az étel-italok csomagolásaihoz a szobabicikli???

jan. 12. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!