Miért hordanak egyesek zsákszámra palackokat a RePont automatához?
Egyébként a végén lehet, hogy hagyni fogom a fenébe az egészet, mert csak a bosszúság van vele. Azt utálom leginkább, hogy egyben kell vinni a palackokat, így baromi sok helyet foglalnak.
Az a havi 1000 forint nem fog a falhoz vágni, ha nem viszem vissza a palackokat, csak ha a szelektívbe dobom, azzal csak a csöviket csalogatom oda, szóval nem tudom...
Mert mi csak hetente megyünk nagyobb boltba bevásárolni és elég sok ásványvizet iszunk. Én pl napi 3-4 litert is. Az már mindjárt 14-18 üveg hetente/kopf, és 3-an élünk egy háztartásban.
De tényleg nem értem, téged ez miért zavar.
"De tényleg nem értem, téged ez miért zavar."
Nem zavarna, ha nem állna mindig sor az automata előtt és nem szerencsétlenkedne valaki 10 percig előttem.
Ha meg nincs sor, az azt jelenti, hogy az automata nem működik.
De ha mindenki hetente hordaná vissza, akkor állandóan egy csomóan állnának előtted. Nem 1 ember 50 palackkal, hanem 10 ember 5 palackkal. És akkor még plusz idő lenne mindenkinek az odacammogás, táska kinyitása, a végén meg a gondolkodás, hogy mit is nyomjon meg. (Na nem mindenkinél, de sok embernél.)
Összességében, szerintem úgy 20-30%-kal kellene több időt töltened az automata előtti sorban állással.
Én idáig összesen 3 alkalommal vittem vissza palackot, úgy 50-et alkalmanként. Kedden vagy szerdán ebéd után, amikor nincs akció, és vagy van előttem 1 ember, vagy nincs. (Penny.)
A csapvíz nálunk néha borzasztó klóros, mióta Lőrinc beszállt a vízbiszniszbe. (Nem tudom, van-e összefüggés, de az időpontok egyeznek.) Természetesen ezt is az EU-ra fogták, hogy kötelező ennyire klórozni...
Összességében a SodaStream se sokkal lenne olcsóbb, meg akkor külön idő meg benzin lenne elmenni patront cserélni. Vagy két éve nekem is eszembe jutott, de úgy láttam, nem éri meg a fáradságot.
Ok és az amúgy miben releváns mások számára, hogy TE váltottál meg TE kevesebb palackos italt iszol meg mit tudom én?
Mi is viszünk amúgy egyszerre legalább 30-at, zömmel kis üvegeket, energiaitalos dobozokat, mert a munkahelyen iszunk ilyeneket, nem fogjuk otthonról cipelni a bekevert szörpit (van szódagép is). Ilyenekből meg lassan telik meg egy kisebb zsák és ugyanúgy egyesével kell bedobálni. De nagy üveges üdítőt is szoktunk venni, sőt leszarom ki tart emiatt sóhernek, de én simán elhozok mástól is egy-egy üveget, ha az illető mondja, hogy neki mindegy, úgyse váltja vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!