A boltok hogy nem mentek tönkre a MOHU-tól?
A spar megvesz a helltől egy energiaitalt, +50 ft ért a dobozt. A vásárló kifizeti az energiaitalt és a dobozt is, tehát a sparnak vissza lett fizetve amit a dobozra költött tehát nullán van. Viszont ha a vásárló visszaváltja a palackot és a kasszánál elkéri az 50 ft-ot, akkor a spar már -50 fortinban van, nem? Tehát ha sokat visszavisznek, egyszer csak durván veszteséges lesz ez az üzletnek.
Vagy csak én nem értem ezt az egészet?
A bolt is fizeti a gyártónak a betétdíjat.
Viszont a Mohutól nem kapják vissza a beváltott vagy kifizetett göngyölegek árát, ezt sok boltban nem is könyvelik csak odaadják a pénzt, a göngyöleget meg kidobják vagy széttépik. Ezért nem értem honnan jön vissza a pénz, még a 7 forintos haszon mellett is elenyészik az a sokszor -50.
1) A gyártó fizet a mohunak, amikor forgalomba hozza a terméket.
2) A bolt fizet a gyártónak, amikor megvásárolja tőle a termékeket.
3) A vevő fizet a boltnak, amikor megveszi a terméket.
4/a) A mohu fizet a vevőnek, ha utalást kér, a kör bezárult.
4/b) A bolt fizet a vevőnek, blokkot kért és levásárolja.
5/a) A mohu fizet a boltnak jutalékot.
5/b) A mohu fizet a boltnak jutalékot és a beváltott blokkok értékét.
Bárhogy is nézed, a bolt mindig jól jár, a mohu pedig akkor, ha nem váltod vissza, mert akkor a bolttól a gyártón át nála landol a pénz (nyilván ebből finanszírozza a bolti jutalékot, valahonnan azt is elő kell teremteni, de az ötöde se a jutalék). Te csak rosszul járhatsz ha nem váltod vissza, nullára jössz ki ha igen. A gyártó meg csak közvetítő, ő mindig nullára jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!