Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Mohu repont visszaváltás -nál...

Mohu repont visszaváltás -nál ha nem működik az automata és kézi visszaváltást kérek megtagadhatják azt csak azért mert a kukából szedtem a palackokat és láthatóan retkes és undorító a java részük? Miért nem húznak kesztyűt ha meg akarják fogni?

Figyelt kérdés
Panaszkönyvbe írtam. Én is csak kesztyűbe fogom meg nem akarok fertőzést kapni. A Mohu nem rendelkezik arról, hogy csak tisztán kötelesek vissszaváltani, sőt le van írva, hogy nem muszáj tisztán visszaváltani.

szept. 20. 20:08
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
A "nem muszáj tisztának lenni" azt jelenti, hogy nem kell elmosogatni belül, de azt NEM, hogy kukázott, kivül mocskos flakont is vissza kell váltani. Föleg nem, ha egy eladónak kellene kézzel fogdosni ezeket.
szept. 20. 20:14
 2/7 anonim ***** válasza:
43%
Örülj neki hogy, hogy nem jelentenek fel, amiért beszennyezed a boltot
szept. 20. 21:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem, azt nem írják, hogy csak belül nem kell kimosni, kívűl sem rendelkeznek arról, hogy tisztán kellene a gépbe dobni. A gép visszaveszi így is, sőt attól, hogy horpadtak a dobozok még bottal vissza lehet állítani és úgy is elfogadja csak mert azt is kritizálta a pénztáros. Szóval nem akarásnak
szept. 20. 22:28
 4/7 anonim ***** válasza:
80%
Ha élelmiszerbolton belül van a visszaváltó, szerintem abszolút jogos, hogy a kikukázott szemetet nem engedik be.
szept. 21. 07:42
 5/7 anonim ***** válasza:
70%
Gyenge trollkérdés. Mekkora nyomoréknak kell lenni, hogy ez valakit 2-3 kiírt kérdésnél tovább szórakoztasson valakit?
szept. 21. 15:08
 6/7 anonim ***** válasza:
70%

Talán nem kéne kidobálni és akkor nem lesz ebből probléma. Vigye szépen vissza mindenki, úgyis mész boltba, néhány palackot is vissza lehet vinni, nem csak zsákszámmal. Hosszútávon pedig hatalmas összegre rúg a kidobott pénz, nekem 3 hónap alatt 13 ezer, de van akinek több. Ez azért nem egy olyan összeg amit kidobsz a kukába.

Amúgy igen, megtagadhatják erre hivatkozva. Én az automata által kiadott blokk beváltását is megtagadnám olyen esetben, ha valaki beszennyezi a gépet vagy annak környékét. Eltenném mint takarítási hozzájárulás.

szept. 21. 15:22
 7/7 anonim ***** válasza:
47%

Olyan kormányunk van, ahol hoznak egy rendeletet és nem igazán gondolják végig. Hivatalosan vissza kell venni, de a szennyezettségbe beleköthet és ha jogi útra terelnéd se nyernél pert. Ugyanakkor sok homály van a kérdésben, ha a kézi scannerével be tudja olvasni a vonalkódot, akkor kicsit nyomottan is el kell fogadnia.

Ugyanakkor a gyakorlat azt mutatja, hogy ahol kézi visszaváltás van, ott azért írják, hogy rossz az automata, mert megunták a folyamatos ürítést, nem tudják hova tenni a zsákokat, stb. Szerinted mennyire lesz kedvük visszavinni? Belekötnek majd, amibe csak lehet.

A levásárlás-pénzvisszaadás is így van. Nekik nem éri meg, ha napi 80 csöves kéri ki a pénzt a kasszából és a sarki kínaiba veszi meg az áfacsalt kannásbort.

Egyébként pont a MOHU-nak kellett volna már a kezdetektől a hulladékudvarokban folyamatos átvételt biztosítani.

szept. 22. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!