Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » A Lidlben, (Auchanban, Aldiban...

A Lidlben, (Auchanban, Aldiban, Tescoban stb.) fürtös paradicsom vásárlása esetén le szabad szakítani a termést a száráról a mérlegelés előtt?

Figyelt kérdés

Van erre valamilyen szabályozás, előírás?

Mert ha vesz az ember 1kg fürtös paradicsomot, akkor közel 10 dekát kifizet az ember paradicsom árban a semmirevaló szárakért.

Te hogy csinálod?

2023. okt. 25. 21:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
Én mindig azt hittem ha a szárán marad tovább tartja a frissességét. Akkor ez is hülyeség?
2023. okt. 26. 10:47
 12/18 anonim ***** válasza:
81%

11. Jól tudod.

Kérdező! A tálcán található, száras fürtössel mit teszel?

2023. okt. 26. 10:49
 13/18 anonim ***** válasza:
21%

Az egy marhaság, hogy a szárral tovább marad friss a paradicsom!

Igaza van a kérdezőmek: a szár az nem a termés része!

A banán héja, a hús csontja stb. az az áru részét képezi, a szár viszont nem!

2023. okt. 26. 18:10
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
#13 Nem marhaság, csak nem minden paradicsomfajtára igaz ez. A vicces inkább az, hogy sokan ezt marketingnek tartják, merthogy eladhatóbb lesz tőle a termék és ezzel az áruházak is tisztában vannak, ezért az árazása is olyan.
2023. okt. 26. 18:14
 15/18 anonim ***** válasza:
73%
Egyrészt szerintem messze nincs a súlya 10%, másrészt ezt nem tartom korrektnek, mert a bolt is szárral együtt vette meg. Az más kérdés, hogy le lehet róla szedni. Én akkor is szárast veszek, ha ott van egy csomó magában. Bár az is igaz, hogy ha olyan könnyű, akkor a boltnak sem okozol akkora veszteséget. Legközelebb vegyél szárast, és otthon hagyj rajta 1-2 szemet, majd kiderül, hogy bírja tovább.
2023. okt. 26. 18:51
 16/18 anonim ***** válasza:
64%

13# Akkor a cseresznyével mi lesz. Legyél már következetes.

Elég vicces ahogy elképzellek a Tesco ban behuzott nyakkal és csinálsz egy második szüretet a gyümölcs polcon és leszeded a cserko és a megy szárát.

2023. okt. 26. 19:36
 17/18 anonim ***** válasza:
9%
A szekusok nem szeretik az ilyet.
2023. okt. 26. 21:20
 18/18 anonim ***** válasza:
62%
Piacon láttam már azért kofát kiabálni mert valaki elkezdte leszedni a karfiol leveleit. Hipermarketben szerintem nem annyira figyelik ezt. De tényleg szárral marad friss, eszembe nem jut soha leszendi.
2023. okt. 28. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!