Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Covid járvány kezdetekkor sem...

Covid járvány kezdetekkor sem volt téma, de miért nem lehet megoldani a pékáruk higénikusabb kihelyezését a nagyobb üzletekben? Pl Coop,spar stb. A fànk is csak úgy áll a bolt közepén, mindenféle védő nélkül.

Figyelt kérdés

2023. febr. 8. 10:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
93%
Szinte mindegy, az aldiban záródó plexi mögött van, mégis kb napi szinten látom hogy nyitogatja, beleköhög, beleszuszog a vásárló..
2023. febr. 8. 15:42
 12/30 anonim ***** válasza:
én egyszer a leghidegebb tél közepén láttam egy hatalmas legyet lassan mászkálni a pékárukon, az évszak semmire sem garancia
2023. febr. 8. 18:24
 13/30 anonim ***** válasza:
93%

Én sem értem, ráadásul egy csomó áruháznak kinn külföldön bevált gyakorlata van. Amikor Németországban jártam, akkor szembesültem hogy a Lidl és az Aldi nem nyitott pék részleggel dolgozik, hanem teljesen zárttal. Az egyes rekeszekbe kézzel nem tudtam belenyúlni, hanem egy hosszú nyeles lapáttal kellett a kívánt darabot kipiszkálni egy "csúszdára" középen, és onnan csúszott le a a csúszdán elérhető távolságban. A megoldás nagyon trükkös, tök jól használható, és teljesen megakadályozza, hogy az árut valaki összeköhögje vagy megfogdossa.

[link]

2023. febr. 8. 20:44
 14/30 anonim ***** válasza:
13-as vagyok, igaz ez a módszer a legyek ellen nem véd 100%-osan, de őszintén szólva a calicivírusos fenekét vakaró meg tbcvel a tenyerét teleköhögő bioterroristákkal szemben elég hatékony.
2023. febr. 8. 20:46
 15/30 anonim ***** válasza:
Én már összetenném a két kezem egy légyért azok után amilyen embereket látok előttem a pékáruk közt matatni. :D
2023. febr. 8. 22:47
 16/30 anonim ***** válasza:
0%
Nyugi,hamarosan rovarporral eheted majd. :)
2023. febr. 10. 01:27
 17/30 anonim ***** válasza:

#5 amelyik Sparba én járok, és nyáron lepik a legyek a pékárut, oda is felszereltek magától záródó plexi védős rekeszeket, viszont hátulról, ahonnan feltöltik, be tud repülni a légy is.

#15 igaz, a legyektől kevésbé lehet fertőzést kapni, mint némelyik ember kezéről.

Én is láttam olyan nénit, aki kézzel összetapogatta az összes kenyeret, hogy mennyire puhák. Végül egyiket se találta megfelelőnek, de mindegyiket körbetapicskolta, még fel is emelgette őket.

2023. febr. 10. 11:21
 18/30 anonim ***** válasza:
65%

Mennyi tápos van itt,omg!

Mikroorganizmusokkal nem csak pékárun lehet találkozni!Szerintetek a pék keze milyen amikor gyúrja a tésztát? :D :D

Számomra kész röhej,hogy az emberek maszkban,meg gumikesztyűben rettegnek,meg szétfertőtlenítőzik a kezüket egész nap.

2023. febr. 10. 13:45
 19/30 anonim ***** válasza:
89%
#18 a pék köteles tiszta kézzel gyúrni a tésztát, de az legalább utána még meg lesz sütve, ami fertőtleníti. Viszont a kész pékárut már nem szokták újból hőkezelni. Legfeljebb ha pirítóst csinál az ember.
2023. febr. 10. 15:12
 20/30 anonim ***** válasza:
53%

19,titeket csak ez a fertőzésmánia izgat?Elmondom,hogy sokkal gusztustalanabb és egészségre káros dolgot tömtök magatokba naponta.

Persze,a pékek már csak 2 percenként fogják mosogatni a kezüket...

Maga a pékáru károsabb,mint a rajta lévő szutyok.

Engem max. az zavar,hogy a tömegek igénytelenek.Láttam már a padlón végig guruló,széttaposott zsemlét a helyére kerülni. :)

Meg volt már a zsemlében csikk,popszegecs is.Na,az az undorító,nem az,hogy valaki ráfog.Az max. tahóság másokkal szemben.A párizsiban a köpettől a darált retekig pl. minden van.Az immunrendszered azért van,hogy dolgozzon.Nem oltásokkal,meg maszkokkal,gumikesztyűkkel kell kinyírni.

2023. febr. 10. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!