Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Jogosan tartom pofátlanságnak,...

Jogosan tartom pofátlanságnak, ha valaki elviszi az utolsó 7-8 darabot?

Figyelt kérdés
Akciós volt a rizs, és az volt a tervem, hogy az utolsó napon estefelé veszek egy pár kilót. Azért vártam, hogy ne más orra elől vigyem el. Elmegyek, már csak 7-8 csomag volt, ezért csak 1-et tettem a kosárba, hogy maradjon másnak is. Még nézelődtem ott, fél percen belül jött egy pár, és jaj de jó, hogy van, felpakolták az összeset. Ha 1 perccel később érek oda, nem marad semmi (legalábbis akciós). Mit gondoltok erről?
2023. jan. 28. 19:53
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
23%
én is ilyen jóreményű voltam míg fel nem nyitották a szemem hogy nagyon nem így látják sokan. egyszer elmentem akciós sörért, mire megtaláltam pont berakta az utolsó kartonnal a bácsi a kocsijába. én meg odamentem mondani neki hogy egy dobozzaé kérhetnék-e belőle mert pont ezért ugrottam be stb. akkor meglepett hogy azt mondta hogy egyet igen, de többet nem. aztán később mondták itt nekem hogy már a viselkedés is gáz volt hogy ezt megléptem. pedig elvehettem volna a kocsijából is mikor nem figyel stb. sajnos ilyen az ember, sokaknak nincs ilyen rálátása hogy másnak még jól jöhetne ha a saját hasznára behúzhatja, sajnálom ezt
2023. jan. 29. 06:06
 22/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem jogos. Én hajfestékből szoktam betárazni, ha valahol akciós, xy márkában az általam használt szín sokszor csak a többedik drogériában kapható, így extrán tudok örülni, ha van, és olcsóbb is. Ált. ezekből pár db van csak kint, amit elhozok, lehet, hogy később újratöltik a raktárból, lehet, hogy összesen annyi van, nem fogok ezen morfondírozni. Ahogy a 10-es írta, ha olyan szitu lenne a boltban, hogy látom, más is ácsingózik rá, akkor adnék a több db-ból. De ha csak egy, amiért én nyúltam előbb, az az enyém lenne.

21-es: Szerintem korrekt volt, hogy adott egyet, és azzal sincs gond, hogy te még kértél a sok közül egyet. (Megjegyzem, ha visszautasította volna, akkor sem adott volna hőbörgésre okot). Más kocsijából kivenni valamit viszont gusztustalan, vágnám nyakon, aki ezt megkísérli nálam (képletesen).

2023. jan. 29. 08:56
 23/45 A kérdező kommentje:
#22 Azért az a hajfesték nem ugyanaz. Olyan, mintha mondjuk az epres joghurtból vetted volna meg az utolsó néhány darabot, mikor van ott még pl. málnás, barackos, stb. Ha az összeset megveszed, az már gáz.
2023. jan. 29. 09:02
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, mindenkinek az a fontos, amiért megy a boltba. Az akciós termékek meg sokszor elfogynak hamar, ezzel tisztában kell lenni, még ha nem is örül az ember. A Covid alatti szabályozásnak láttam értelmét, hogy x mennyiséget lehetett ebből vagy abból venni egyszerre egy idő után, mert jó pár dolog országosan hiánycikk lett, olyan termékek is, amiket nehéz lett volna mással pótolni, vagy mondjuk csak az extra drága verzió maradt a polcokon.
2023. jan. 29. 09:20
 25/45 anonim ***** válasza:
36%

9, fogalmad nincs, ki miért ennyit vesz.

Anyu és anyós helyett is én vásárolok, hétvégén pedig 10 éve főzök rászorulóknak 10-15 adagot. Lehet beszállni, és akkor nekem kevesebbet kell venni.

2023. jan. 29. 10:28
 26/45 anonim ***** válasza:
45%
25, ne tegyünk már úgy, mintha mindenki ezért vásárolna így. A nagy része harácsol és halmoz, kilencesnek teljesen igaza van. Ha minden halmozó a rászorulóknka főznek, akkor nem lennének rászorulók :-D lónak azt a hosszúját...
2023. jan. 29. 10:30
 27/45 A kérdező kommentje:
#25 írtam, hogy volt többféle is, de persze nekik az akciós kellett az utolsó darabig, még kocsit sem hoztak, kézben/kartonban vitték el a pénztárig, és nagyon szegénynek sem tűntek. De ahogy írtam, semmilyen esetben nem tudom elfogadni, hogy valaki elviszi valamiből az utolsó 7-8 darabot, ha nem nagyon van alternatíva hasonló összegért.
2023. jan. 29. 10:35
 28/45 anonim ***** válasza:
79%

#26 ne tegyünk már úgy, mintha mindenki egyedül élne egy 30 négyzetméteres lyukban. Van, akinek van családja, akár nagy is, és szokott sütni, főzni. Lehet, hogy aki nem, és egyedül él, annál egy év alatt se fogy el egy kg liszt, másnál meg hetente több is.

Pont ezért baromság más kosarának tartalmán rágódni. Nem, egy-két kivételt leszámítva az emberek nem értelmetlen felhalmozás céljából vesznek egynél több csomag rizst, lisztet, cukrot, olajat stb. Hanem mert ilyen vagy olyan oknál fogva emberi időn belül el is használják.

2023. jan. 29. 10:36
 29/45 anonim ***** válasza:
90%
26, mivel nem tudod, ki miért, senkit nincs jogod megítélni.
2023. jan. 29. 11:13
 30/45 anonim ***** válasza:
80%

volt többféle is, de persze nekik az akciós kellett az utolsó darabig

Miért nem vettél te nagylelkűen a nem akciósból??

2023. jan. 29. 11:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!