Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Jogosan tartom pofátlanságnak,...

Jogosan tartom pofátlanságnak, ha valaki elviszi az utolsó 7-8 darabot?

Figyelt kérdés
Akciós volt a rizs, és az volt a tervem, hogy az utolsó napon estefelé veszek egy pár kilót. Azért vártam, hogy ne más orra elől vigyem el. Elmegyek, már csak 7-8 csomag volt, ezért csak 1-et tettem a kosárba, hogy maradjon másnak is. Még nézelődtem ott, fél percen belül jött egy pár, és jaj de jó, hogy van, felpakolták az összeset. Ha 1 perccel később érek oda, nem marad semmi (legalábbis akciós). Mit gondoltok erről?
2023. jan. 28. 19:53
A kérdező szavazást indított:
Szerintem is pofátlanság
Nincs ezzel semmi probléma
73 szavazat
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem jogos a felháborodásod! Nincs megszabva, hogy ki mennyit vehet (kivéve árstoppos), ha később mész és nem kapsz akkor így jártál, legközelebb korábban mész és akkor biztos találsz!

Egyébként ha pont este mész akkor biztos , hogy valaki orra elől viszed el te is...

2023. jan. 28. 20:06
 2/45 qkker1 ***** válasza:
92%
Én is megvettem volna mindet, ha szükségem van rá, és pont nem érdekelne a hisztid!
2023. jan. 28. 20:14
 3/45 anonim ***** válasza:
100%

Én nem "hazabeszélek", mert soha nem tárazok be élelmiszert abból az egyszerű okból, hogy nincs helyem tárolni ipari mennyiséget.

Nálam mindenből 2 szokott lenni, ha 1 elfogy, veszem a következőt és marad a használaton kívül 1 tartalék. Ez sem azért, mert készülök a világvégére, hanem ha elfelejtenék venni valami szükségeset, ne kelljen rohangásznom.

Viszont az tény, hogyha csak nem élsz kommunában Magyarország összes potenciális vásárlójával, akkor senki nem köteles kalkulálni veled!

Mindenkinek a saját pénztárcája a fontos, legközelebb te se legyél irgalmas szamaritánus, mert hoppon maradsz!

2023. jan. 28. 20:18
 4/45 anonim ***** válasza:
89%
Ha én mondjuk 8 csomag rizst akarok venni 8 rászoruló család számára, hogy legalább egy nap egyenek valamit? Mi közöd van mégis hozzá?
2023. jan. 28. 20:19
 5/45 anonim ***** válasza:
85%
Semmi közöd hozzá, más bevásárlókosárában mi van és miért. Ha valakit hibáztatsz, hibáztasd a boltot, hogy üres a polc. Már persze, ha nem árstopos termékről van szó, akkor a kormányt hibáztathatod.
2023. jan. 28. 20:22
 6/45 anonim ***** válasza:
80%
Vártál, hogy ne más orra elől vidd el. Elvitték előled, tudod aki rászorul az nem 400-500ft-os rizst fog venni még így se, legalábbis én így látom, kenyér, kenőmájas, meg aranyfácán előbb elfogy.
2023. jan. 28. 20:25
 7/45 anonim ***** válasza:
98%

A közeli bolt -ők azt mondják- mindig csak annyi laktózmentes tejet rendelnek, ami biztosan elfogy.

Általában kénytelen vagyok 3 km-rel távolabb venni, mert elfogyott. Viszont -ha van- veszek 6-ot. Még akkor is, ha az az utólsó.

Ez "pofátlanság"?

2023. jan. 28. 20:31
 8/45 anonim ***** válasza:
97%
De mi a fenének vártál? Ez hülyeség, hogy azért, hogy ne más orra elől vidd el azt az egy darabot. Ennek semmi értelme.
2023. jan. 28. 20:37
 9/45 anonim ***** válasza:
27%

Néha megdöbbenve nézem hogyan vásárolnak mások, legalábbis mintha háborúra készülnének, és az életük múlna rajta. Én is hagytam volna egy-kettőt, hogy jusson másnak is. Szörnyűnek tartom ezt az önző szemléletet, ami itt van. Amúgy sincs sok értelme hatalmas mennyiségeket tartalékolni:

1. Mert helyet foglal.

2. Belesik a moly, megromlik stb.

Két dolog miatt érheti meg mégis némi tartalék:

1. Mások telhetetlensége miatt.

2. Manapság bármikor bármiből előfordulhat hiány.

Amúgy kíváncsi lennék, hogy a járvány kitörésekor felvásárolt ipari mennyiségű élesztővel vajon mi lett?

2023. jan. 28. 20:39
 10/45 anonim ***** válasza:
94%

Nem jogos!

Aki kapja, marja!

De ha mondjuk egyszerre érnék oda egy másik vásárlóval és neki is pont az kellene, akkor megosztoznék vele, hogy mindkettőnknek jusson.

2023. jan. 28. 20:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!