Jogosan tartom pofátlanságnak, ha valaki elviszi az utolsó 7-8 darabot?
Nem jogos a felháborodásod! Nincs megszabva, hogy ki mennyit vehet (kivéve árstoppos), ha később mész és nem kapsz akkor így jártál, legközelebb korábban mész és akkor biztos találsz!
Egyébként ha pont este mész akkor biztos , hogy valaki orra elől viszed el te is...
Én nem "hazabeszélek", mert soha nem tárazok be élelmiszert abból az egyszerű okból, hogy nincs helyem tárolni ipari mennyiséget.
Nálam mindenből 2 szokott lenni, ha 1 elfogy, veszem a következőt és marad a használaton kívül 1 tartalék. Ez sem azért, mert készülök a világvégére, hanem ha elfelejtenék venni valami szükségeset, ne kelljen rohangásznom.
Viszont az tény, hogyha csak nem élsz kommunában Magyarország összes potenciális vásárlójával, akkor senki nem köteles kalkulálni veled!
Mindenkinek a saját pénztárcája a fontos, legközelebb te se legyél irgalmas szamaritánus, mert hoppon maradsz!
A közeli bolt -ők azt mondják- mindig csak annyi laktózmentes tejet rendelnek, ami biztosan elfogy.
Általában kénytelen vagyok 3 km-rel távolabb venni, mert elfogyott. Viszont -ha van- veszek 6-ot. Még akkor is, ha az az utólsó.
Ez "pofátlanság"?
Néha megdöbbenve nézem hogyan vásárolnak mások, legalábbis mintha háborúra készülnének, és az életük múlna rajta. Én is hagytam volna egy-kettőt, hogy jusson másnak is. Szörnyűnek tartom ezt az önző szemléletet, ami itt van. Amúgy sincs sok értelme hatalmas mennyiségeket tartalékolni:
1. Mert helyet foglal.
2. Belesik a moly, megromlik stb.
Két dolog miatt érheti meg mégis némi tartalék:
1. Mások telhetetlensége miatt.
2. Manapság bármikor bármiből előfordulhat hiány.
Amúgy kíváncsi lennék, hogy a járvány kitörésekor felvásárolt ipari mennyiségű élesztővel vajon mi lett?
Nem jogos!
Aki kapja, marja!
De ha mondjuk egyszerre érnék oda egy másik vásárlóval és neki is pont az kellene, akkor megosztoznék vele, hogy mindkettőnknek jusson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!