Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Jogosan tartom pofátlanságnak,...

Jogosan tartom pofátlanságnak, ha valaki elviszi az utolsó 7-8 darabot?

Figyelt kérdés
Akciós volt a rizs, és az volt a tervem, hogy az utolsó napon estefelé veszek egy pár kilót. Azért vártam, hogy ne más orra elől vigyem el. Elmegyek, már csak 7-8 csomag volt, ezért csak 1-et tettem a kosárba, hogy maradjon másnak is. Még nézelődtem ott, fél percen belül jött egy pár, és jaj de jó, hogy van, felpakolták az összeset. Ha 1 perccel később érek oda, nem marad semmi (legalábbis akciós). Mit gondoltok erről?
2023. jan. 28. 19:53
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

#8 "az volt a tervem, hogy az utolsó napon estefelé veszek egy pár kilót"

#7 A laktózmentes tej felvásárlása még ennél is rosszabb lenne, mert itt még volt másmilyen rizs, ha drágábban is.

Köszönöm az eddigi válaszokat. Nem látom máshogy a dolgot.

2023. jan. 28. 20:55
 12/45 anonim ***** válasza:
100%

Amikor első alkalommal ott voltál miért nem vettél 2t vagy 3at?

Felesleges udvariaskodás volt. Még csak nem is udvariaskodás.

2023. jan. 28. 21:47
 13/45 anonim ***** válasza:
100%
Az eszetlen felvásárlást én sem értem és támogatom, de tudomásul kell venni, hogy vannak pl. nagyobb családok. Ismerek olyat, ahol pl van 5 gyerek. Akkor ők naponta járjanak vásárolni, mert náluk 1 kg rizs az nem olyan sok?
2023. jan. 28. 21:49
 14/45 anonim ***** válasza:
33%

9: elmondom neked, mert a családban van notórius felvásárló. Megvettek egy dobozzal, vagy hetven darab budafokit (a hiány idején kirakott teljes mennyiséget), abból mi felhasználtunk hármat egy hónap alatt, ők talán tízet, a többi ment a kukába. Nem tanultak belőle, ugyanúgy áll tíz kilónként a liszt, cukor, tészták, tíz literenként az étolaj, hat liter ketchup, stb. Egy jó része a kukában landol akár nyersen, akár feldolgozva.

Az ilyen felvásárlás láttán nekem is kifordult a gyomrom, mert nagy esély van rá, hogy nem az árva gyerekeknek meg az 50 fős családnak viszi, hanem pusztán halmozza amit meglát akciósnak. Részben a bizonytalan környezet ebben az országban tudatalatt erre készteti az embereket, részben pedig ostobák és totál nem társadalomban gondolkoznak.

2023. jan. 28. 21:56
 15/45 anonim ***** válasza:
18%
Én vettem 10kg zsákos hagymát. Imádom a hagymás törtburgonyát viszont csak a töredéke fogy, és már kihajt a zsákban, amitől csökken a zamata.
2023. jan. 28. 22:07
 16/45 A kérdező kommentje:

#12 Nem értem, milyen első alkalomra gondolsz.

Egyébként volt ott többféle rizs is, ha akkora a család, persze nem ennyiért. De nem tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy valamiből felpakoljam a teljes készletet.

2023. jan. 28. 22:13
 17/45 anonim ***** válasza:
79%
14-es, mi az a budafoki?
2023. jan. 28. 22:16
 18/45 anonim ***** válasza:
100%
#17 szerintem az élesztőre gondol
2023. jan. 28. 22:17
 19/45 anonim ***** válasza:
70%

Soha nem jöttem volna rá magamtól. Ki az a kretén, aki az élesztőt budafokinak hívja?

Kell a kajába 25 gramm budafoki?

2023. jan. 28. 22:22
 20/45 anonim ***** válasza:
72%

19: a friss élesztő klasszikus márkája a budafoki (élesztő). A covid járvány idején kb sokkot kapott a gyártás és nem tudták lekövetni az idióták felvásárlási hullámát. Azért használtam ezt a kifejezést, mert tök ikonikus volt 2020 tavaszán.

Üdv Magyarországon, a minden politikai esemény hatására intenzív felvásárlásba kezdő nyomorultak hazájában!

2023. jan. 29. 05:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!