Mi ez az újfajta hülyeség az önkiszolgáló kasszáknál?
Kipróbáltam :DDDD
(olyannal tuti kinyílik amit nem használtam fel) Csak kimentem valami mellett, olyannal még nem próbáltam amit felhasználtam, de kifogom próbálni. Mert engem is érdekel.
Én is tudom, hogy működik egy beléptető rendszer.
Mellesleg ezeknél (SPÁR) vannak hibák, nem is kicsik mert egyrészt:
Pékárúnak nem tudja beazonosítani a súlyát, tehát ha 5 kerül rá 3 helyett akkor sem csinál semmit a gép, és nem ír semmi olyat, hogy idegen áru lenne vagy ilyesmi. (Zöldség esetén is ugyan ez igaz, ha mondjuk a zacskódra 70 dkg-t nyomtattál és te még raksz hozzá és lesz 1kg, de te lecsipogod a kasszánál a 70 dkg-s címkédet és rárakod a gépre, akkor sem fog semmi történni.)
Ez 100%, mert ezeket is próbáltam. (Igen, kiloptam egy péksütit, meg 2 darab paradicsomot, mert érdekelt a rendszer sebezhetősége.. és igazam lett.)
Persze nézzük azért olyan szemmel, ahogy egy átlag ember nézné akinek nem jutna eszébe azt keresni, hogy egy biztonsági rendszer hogyan verhető át. Mondjuk nem hiszem, hogy beriasztana vagy bármi, ha olyan blokkot akarok érinteni, ami már egyszer kinyitotta a kaput.
"valószínűtlennek találom azt, hogy 2x elfogadja ugyanazt a vonalkódot az olvasó fél napos késéssel, hiszen minden vonalkód egyedileg azonosítható"
Mellesleg ugyan azt lehet nem fogadja el, még nem próbáltam, de szerintem még akkor is ki játszható lenne, ha az idő intervalluma egy adott vonalkódnak csak 10 perc lenne. Mivel figyelembe kell venni, hogy mire elpakol Marinéni vagy ilyesmi az idő lehet..
Tehát kb annyit kellene tenni, hogy Pistike bemegy és vesz egy Energia italt, majd kisurran valaki mellett a blokkjával amikor épp többen távoznak, mert mint mondtam olyankor nem várják el, hogy te megvárd még visszacsukódik a kapu, hogy újra ki tud nyitni, szóval kimész valaki mellett és újra be az üzletbe, akkor pedig átadod a blokkodat Pistike2-nek aki lopni fog és kinyitja a te blokkoddal. Tehát még, ha le is járna akkor is lehetne lopni, ha valaki nagyon akarna.
Illetve arra nem gondoltál még, hogy mondjuk egy nap van 400 blokk ami ugye bekerül a kiléptető rendszerbe de ennek lehet csak a töredéke kerül lehúzásra pont abból az okból, mert lassú a kapu, tehát van kb 10 másodperc késése és egy nagy üzletben, ha mindig megvárnák ezt minden vásárlónál, hogy ki be csukódjon mindig, mint egy reptéren akkor feltorlódna a sor, mint az állat és állandó riasztás lenne, mert ezek szerint azt sem figyelik, hogy "1-es kassza kiadott egy blokkot, de nem ment ki vele senki?"... ezt például nem tudom hogy oldották meg, hogy ne figyelje, hogy az adott vonalkódú azonosító nem lett soha felhasználva. :D
Érdekes ez, de szerintem azért nem kevés hiba van benne.
"Ha pedig az általad említett módon tudnák kijátszani a rendszert, akkor a rendszer fejlesztőitől sürgősen illetik kirúgatni a programozókat, és a projectmanagert is."
Bocsánat, hogy ennyit pofázom, de ezt annyi helyen meg lehetne tenni, hogy arra szavak nincsenek.. :D Fejből tudok mondani 3-4 olyat ahol akad hiba és el lehetne beszélgetni az ottani programozókkal.. :D
Én szoktam vitázni és írogatni cégeknek is, hogy javítsák ki, hogyha valami nem jól működik. Épp a napokban intéztem el valamit ami országos szintű dolog és körülbelül több ezer embernek kellene használnia, de hibásan működik. Mivel országosan egy programról van szó, ami még csak nem is telepített, hanem egy WEB-es felületen elért dolog így, valószínűnek tartom, hogy a hiba országos. Nem új dologról van szó, de kicsit vicces, hogy eddig senkinek nem tűnt fel, mert "nem tudtak róla" és körülbelül 15 telefont és 10 e-emailt eresztette meg, mire a végére jártam és elértem, hogy "igen,igen a fejlesztő kollégák részére továbbítva lett a dolog és valóban hibás a weboldal" és ha azt hinnéd, hogy ez apróság, akkor mondanám, hogy nem az.. mert állami és megyei kormányhivataltól kezdve a pesti központi kormányhivatalon át végig basztattam őket..
De én csesztettem már szolgáltatót is, meg ilyesmi.. szóval elég kukacoskodó tudok lenni, ha valami zavar és kellemetlenséget okoz.
Tényleg bocsánat a pofázásért, csak próbáltam átadni, hogy koránt sem működnek tökéletesen a dolgok, még akkor sem, ha a logika mást diktálna.
(Na jó, lőj le.. )
Véletlen a korábbi nevemből írtam válasz, mert átmentem a másik PC-re és ott az előző nevem volt még bejelentkezve.. 😫😯😪😪😫😫😫😫😫
Én írtam a 25-öst..
(Többet nem írok ide, ígérem.)
Nem akartam szét trollkodni a kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!