Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Mi ez az újfajta hülyeség az...

Mi ez az újfajta hülyeség az önkiszolgáló kasszáknál?

Figyelt kérdés
Az elmúlt héten vettem észre azt, hogy az önkiszolgáló kasszák kijáratához feltettek egy kaput, és egy vonalkódolvasót, és csak akkor enged ki (vagy csukódik inkább a lábadra) a kapu, ha leolvasod a blokkodon lévő vonalkódot. Ennek mi értelme van? Ahogy láttam, ez a többi vásárlónak is gondot okozott, konkrétan sor állt előtte, és az alkalmazottak is csak szenvedtek vele.

2022. dec. 16. 19:16
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
#11 köszönöm a rendkívül értelmes válaszodat.
2022. dec. 16. 20:25
 12/39 anonim ***** válasza:
96%
Annyi, hogy sokan loptak és kitaláltak valamit. Ezt mondtál dolgozók, hogy sokan csinálták, hogy fizetés nélkül kisétáltak és ezt hivatott ez megakadályozni. Egyébként szerintem nem egy olyan lehetetlen dolog amit ne lehetne teljesíteni. Még mindig jobb, mint 20-an sorba állni.
2022. dec. 16. 20:41
 13/39 A kérdező kommentje:
#13 Ezt megértem, de lásd a 9-es válaszomat például. Az pedig elég feltűnő hogyha valaki fizetés nélkül kisétál, ezt észreveszi az ott álló alkalmazott, a biztonsági őr pedig elkapja a delikvenst. Ha nem így történne, akkor ott vannak a kamerafelvételek, fel lehet jelenteni. Nem lehetetlen dolog persze, de én nem látom a létjogosultságát, csak egy újabb felesleges dolog.
2022. dec. 16. 20:55
 14/39 anonim ***** válasza:
95%

" a biztonsági őr pedig elkapja a delikvenst."

Nem mindenhol van biztonsági őr. Például ahova én járok SPÁR, ott nincsen csak 4 órában. Az üzlet pedig reggel 6:00 és 20:00 között van nyitva. Szerinted?

Egyébként simán ki tudtak sétálni, mert kiszöktek szimplán.

2022. dec. 16. 20:58
 15/39 anonim ***** válasza:
96%
Már írtam, de leírom mégegyszer, hogy nem CSAK a lopás megelőzésére van, sőt szerintem nem is ez az elsődleges funkciója, mert azt másként is lehet, hanem inkább az, hogy ne itt menjenek ki azok az emberek, akik nem vettek semmit. Mert itt viszonyleg nagy hely ven, nagy kavarodás, ne tetézzék azzal, hogy még azokat is figyelni kelljen, akik csak vásárlás nélkül ki akarnak menni. De viszonylag könnyű egy-két terméket is átadni egy ilyen átmenő embernek is, szóval lopás ellen is védekeznek ezzel.
2022. dec. 16. 21:18
 16/39 A kérdező kommentje:
#14 Köszönöm, így már megértettem, én voltam szubjektív, mivel én nagyrészt a tescoban és a lidlben vásárolok. Szóval a tiéd a leghasznosabb, releváns és érvekkel alátámasztott válasz szerintem. #5 Miért kell lepontozni az összes értelmes választ a sajátodon kívül a 41%-oddal? Ezt élvezed, te díszgyökér?
2022. dec. 16. 21:22
 17/39 A kérdező kommentje:
#15 Én még nem láttam olyat, hogy itt mentek volna ki tömegesen, ezt is leírtam már, hogy hogyan és miért. A bejáratnál is ki tudnak menni ha akarnak, minek tolonganának ott.
2022. dec. 16. 21:25
 18/39 anonim ***** válasza:
95%
Ne magadból indulj ki. Te nem lopnál, így nem is gondolkodsz, milyen rafinált trükkjeik vannak.
2022. dec. 16. 21:30
 19/39 anonim ***** válasza:
96%

Nekem az egyik lány mesélte a Spárban akivel szoktam beszélgetni, hogy sokszor előfordult, hogy eljátsszák, mintha fizetnének és éppen amikor van 2-3 távozó ember akkor van, hogy fizetni mégse fizetnek csak kisétálnak a termékkel és kész.. most ha ezt megteszi ilyen 80-100 kg-s rosszarcú úr akkor mégis mit tud csinálni egy 50kg-s kasszás lány? :D

Mesélte, hogy mire észrevette, hogy nem fizettek már eltűntek.. hiába volt kamera, nyilván a rendőrségnek átadták.. de érted.. mire abból lesz valami, ha egyáltalán felismerik őket, több hónap.. és mivel loptak kb pár ezer forintos értéket semmit se fognak velük csinálni.

De egyébként ez is átverhető, mert nem programozták le olyan szinten. Szóval, ha reggel vásárolsz 500 forintért és délután meg ki akarsz lopni 5.000 Ft-t akkor elég odaérintened a reggeli blokkod, mert arra is ki fog nyílni. Szóval, olyan szinten nincs a rendszerbe ez megtervezve, hogy csak az éppen aktuális vonalkód nyissa, olyan pedig ne amit már felhasználtak vagy csak épp kisétáltak valaki mellett, hogy ne kelljen megvárni még vissza csukódik, majd újra kinyitni.

2022. dec. 16. 21:33
 20/39 A kérdező kommentje:
#19 Ez érthető, és sajnálatos is, viszont a kommented második részével nem értek egyet. Programozó vagyok, és épp egy beléptető rendszer fejlesztésén dolgozom, valószínűtlennek találom azt, hogy 2x elfogadja ugyanazt a vonalkódot az olvasó fél napos késéssel, hiszen minden vonalkód egyedileg azonosítható. Ha pedig az általad említett módon tudnák kijátszani a rendszert, akkor a rendszer fejlesztőitől sürgősen illetik kirúgatni a programozókat, és a projectmanagert is.
2022. dec. 16. 21:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!