Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » A drága alkoholos italok sok...

A drága alkoholos italok sok boltban miért vannak ott, ahonnan feltűnően könnyű véletlenül leverni?

Figyelt kérdés

Szerintem ami kuriózumcikk, azt akkor is megkeresi, aki akarja, ha "el van dugva".

Ehelyett sokadszor látom, hogy a polcsorok sarkain, ahol emberek kosárral stb. fordulnak, ott vannak kihelyezve, egészen a polc legszélére.

Ma pedig láttam egy Lidlben egy raklap üveges italt, eleve a raklap egyik sarka totál belógott a közlekedőfolyosóba, rajta pedig úgy állt a legfelső rakat üveg, hogy éppen le nem billent, percekkel később még mindig változatlanul, ekkor határozottan szóltam az egyik arrafelé ténykedő árufeltöltőnek, hogy talán megigazíthatná a rakatot, mielőtt valaki leveri és a nyakába varrják, erre értetlenül bámult rám, majd mikor harmadszor is arra mentem el, és szúrós szemmel néztem a félig a levegőben lévő rakatra és ugyanarra a dolgozóra, nagy kelletlenül igazított rajta egy kicsit, de a raklap így is elfoglalta a fél folyosót.

Tudja-e valaki, ezt direkt csinálják a boltok, hogy ha (idő kérdése) valaki leveri, aķkor jónéhány ezret kifizettesenek vele, növelve a bolt forgalmát?

Én arra bíztatnám, aki véletlenül kárt okoz ilyen módon, hogy ne hagyja annyiban, ne fizessen azonnal senkinek semmit, forduljon a fogyasztóvédelmi hatósághoz, mert legalább felerészt a bolt felelőtlensége is az ilyen, sőt gyanítom, direkt számításból teszik oda az üvegeket, gyakorlatilag háborút viselnek ellenünk, vásárlók ellen.

Egyszer egy üzletben láttam, amint egy idős vásárló pont egy ilyen sarokról véletlen levert egy üveget. Másodpercek alatt az összes árufeltöltő plusz a biztonsági őr ott volt, körbeállták a vevőt, mintha személyében megtalálták volna az áruház kifosztóját, az első szavuk az volt, hogy addig innen el nem megy, amíg ki nem fizeti, amit a vevő sérelmesnek is vett, mert ő felszólítás nélkül is ment volna jelenteni a kárt és kifizetni. Azután az eset után is megfigyeltem (talán akkor figyeltem fel rá először), hogy mennyire a legalkalmatlanabb helyre pakolták az üveges árukat, és a maihoz hasonló megfigyeléseim pedig abban is erősítenek, hogy ez nem lehet véletlen, jó eséllyel. Kár, hogy évekkel ezelőtt nem keltem a vásárló védelmére (akár jogi védelem felkínálását is kilátásba helyezve), lehet, hogy a boltnak magának kellett volna elszámolnia a károkozást.

Ti hogy látjátok? Jó lenne, ha bennfentes infót is írnátok (bolti dolgozók), tényleg számításból, vagy csak bénázásból kerülnek ki így a törékeny és drága áruk. (Mondjuk mindkét esetben fel lehetne lépni e gyakorlat ellen.)

2022. dec. 4. 23:54
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Minél jobban szem előtt legyen és megvegyék. Az olcsóbb cuccok meg alulra mennek ahova senki nem hajol le vagy legfelülre ahol alig érik el
2022. dec. 5. 00:09
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Feltűnt nekem is, de csak az elmúlt 1 2 hónapban, hogy milyen rendetlenség van a Lidlben. Ennyire nincs dolgozó, vagy valóban szándékosan hagynak mindent raklapon "érintetlenül"?
2022. dec. 5. 00:34
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
Én ma már azt mondom, egy boltban semmi sincs véletlen. :)
2022. dec. 5. 05:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2-es: a Lidlben is (meg nagyon sok más üzletben is) kb fele annyi dolgozó van, mint kellene, annak a kevésnek kell az árukat kihozni a raktárból, a polcokat feltölteni, és közben a kasszát is vinni, ezért gyakorlatilag semmire sincs idejük. Az elsödleges, hogy a kasszát ellássák, mert ott jon a pénz, a többit meg akkor tudják csinálni, amikor véletlen senki sem akar fizetni.
2022. dec. 5. 07:46
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Amúgy nincs benne logika. Ha az üzlet eladja, vagy levereti és kifizeti a vevővel kb ugyanannyit kap pénzben, de ha leveri a vevő, akkor egy csomó hacacáré van vele, fel kell takarítani, talán jegyzőkönyvet is fel kell venni stb. Plusz még lehet vásárlót is veszítenek.

Én nem látom úgy, hogy ez lenne a cél, inkább az, hogy még mielőtt kimennél a boltból, forduljon meg a fejedben, hogy nem e kéne még egy pezsgőt venni az esti vacsihoz.

2022. dec. 5. 08:09
 6/8 anonim ***** válasza:

4 akkor mi a fenének nem hirdetnek, hogy hé itt van munka, gyertek :(

Spórolnak azon, amin nem kellene. Régen hetente többször is jártam, mióta ilyen felfordulás van 1 2 hetente gyorsan letudni a bevásárlást.

2022. dec. 5. 08:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Már nem az első eset volt, hogy a termék ki volt b.szva, nekem kellett kiásni a dobozt, a dobozból a terméket. Mondom ennyi erővel itt is dolgozhatnék. Otthon megnéztem, még véletlenül sem hirdettek...

Szóval ezzel maguk alatt vágják a fát.

2022. dec. 5. 08:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A 4-es vagyok, azért bnem hirdetnek, mert NEM AKARNAK több embert fizetni. Nekik ez a spórolás megéri, kevés fizetéssel van aránylag sok bevételük.
2022. dec. 5. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!