Olyan süti amit könnyű elkészíteni?
Bármelyik kevert süti, pl. az egyensúlytésztások.
Kéne tudni, hogy mennyire vagy kezdő, mennyire tudod értelmezni a receptleírásokat.
Itt egy almás:
Muffin, banánkenyér, kókuszgolyó
Mindegyikhez találsz receotet a street kitchen oldalán
Aminek piskótatészta az alapja, azt könnyű elkészíteni. Fogalmam nincs, mi volt az első süteményem még kiskoromban, de tudom, hogy piskóta-szerű akármi :D
De a muffin is tök egyszerű, csak össze kell keverni az alapanyagokat. Abban inkább az a nehezebb, hogy eldöntsd, mikor van kész.
Ez! (Verhetetlen):
5 nagyobb tojás (vagy 6 kicsi)
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só
Fél zacskó sütőpor
Ezt az egészet egyszerre össze öntöd, alaposan kikevered, kivajazott-lisztezett tepsibe öntöd és nagyon gazdagon megszórod valamilyen kimagozott, lecsepegtetett befőttel.
Ha turbózni akarod, 1 tábla tejcsokit is apróra vághatsz és közé szórod. Azért tejcsokit, mert az étcsoki kemény marad. Nekem egy tepsihez 2 üveg házi befőtt kell. (Semmi gyümölcslisztezés, nem süllyed le!)
Előmelegített sütőbe tolod, közepes lángra és 30 percig nem is nézegeted. Utána tűpróbával ellenőrzöd, hogy nem ragad e a közepe. Nekem 40-45 perc alatt sül meg, de attól függ milyen vastag a tészta, lehet, hogy neked a 30-35 perc is elég lesz. A tetejét még melegen vaníliás cukorral megszórod.
Esküszöm, hogy összerakni kevesebb idő, mint ezt leírni.
Előnye, hogy nem szárad ki az olaj miatt, nyugodtan egy-két nappal előtte is megsütheted, csak ne vágd fel előre.
Milliószor megsütve és kifogástalan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!