Ha egy boltban megszűnik a kis kézi kosár, azt a
marketing miatt csinálják?
Figyelt kérdés
Éppen a LIDL-ről van szó, egyéb üzletekben ezt még nem tapasztaltam. A közelemben nincs, ezért nem gyakran jàrok oda, hosszú idő után most betévedtem egybe. Pár dologért mentem, néztem, hol a kis kosár (úgy emlékszem, amikor utoljára voltam, még volt), erre nincs. Ezt azért csinálják, hogy vegyem csak el a nagyobbat és pakoljam tele felesleges dolgokkal?
Nagyon random kérdés, de ez most eszembe jutott, na meg felhúzott, hogy azt a nagy kosarat kellett cipelnem teljesen feleslegesen, ráadásul amúgy sem lehet elférni, nemhogy így.
A marketinggel sehogy sem függ össze,még talán a nagy kosárra tudnak reklámot elhelyezni.
Ha pár dolog kell csak kézben szoktam elvinni pénztári,nincs előírva hogy a kosár kötelező.
2022. dec. 3. 10:22
2/11 anonim válasza:
Szerintem igen, azért csinálják, hogy elvidd a kerekes kocsit és öntudatlanul többet vásárolj. Én legtöbbször nem viszek semmit, így épp az ellenkezőjét érik el, csak azt veszem meg, amit el tudok vinni kézben vagy a gyerekek számára készített mini kocsit viszem. Ha előre tudom, hogy több dolgot akarok venni szándékosan, akkor viszek a kisebb kerekes kocsiból.
2022. dec. 3. 10:46
3/11 anonim válasza:
Egy létező marketinges megfigyelés, hogy ha a vevőnek betelik a kosara/kocsija, akkor befejezi a vásárlást. Ezért kezdtek egyáltalán elterjedni a bevásárlókocsik.
2022. dec. 3. 11:37
4/11 A kérdező kommentje:
Ha tényleg csak 1-1 dologért megyek be, én sem szoktam kosarat vinni, csak most volt más is nálam és nem fért volna el a kezemben.
2022. dec. 3. 11:47
5/11 anonim válasza:
Én saját szatyorba szoktam pakolni, ha nincs kicsi kosár.
2022. dec. 3. 12:01
6/11 elistvan válasza:
Pszichológiai trükk, ez olyan mint mikor üres tányérig megeszed az eléd tett ételt. Csak a teljes kocsi tölt el teljesség érzéssel.
2022. dec. 3. 12:38
7/11 anonim válasza:
Viszek saját kosarat, vagy felkapok rögtön a zöldségsoron egy üres kartonrekeszt, és abba pakolom a cuccot. De volt már, hogy ikeás nagyszatyort pakoltam tele. :-D A pénztárnál úgyis fel kell rakni mindent a szalagra...
Hálistennek itt nincs olyan pampogás, mint egyes kisboltokban falun, hogy óbégatnak, ha nem az ő kosarukat használja valaki...
2022. dec. 3. 16:54
8/11 anonim válasza:
Egyetlen egyszer voltam a Lidl-ben, nem volt kosár. Nem is megyek többet oda. Ahogy a Penny-be sem, mert ott is ez a helyzet.
2022. dec. 3. 17:48
9/11 anonim válasza:
A Lidlben van kis kocsi.
2022. dec. 4. 08:15
10/11 anonim válasza:
Van, azt próbáltam használni, de a pénztáros nem engedte kitolni a polcig, hogy ott pakoljak...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!