Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Az Aldiban miért kedvesebbek...

Az Aldiban miért kedvesebbek és kulturáltabbak a dolgozók, mint máshol?

Figyelt kérdés

Nyilván kivételek vannak, de az minőség és árak miatt azért is szoktam át az Aldiba, mert sokkal barátságosabb mindenki, sokszor még a vásárlókra is átragad. Ha 1-2 dolgot veszek, szinte mindig előre engednek.

90%-uk kedves, udvarias, 40es pénztárosokkal is simán összetegeződtem stb. Teljesen más, mint a Spar sóhajtozó ápolatlan bunkó pénztárosai, tisztelet a kivételnek.

Nem tudom, milyen szűrőn átmenniük állásinterjún, vagy mik a kritériumok, amik alapján felveszik őket.

2022. nov. 16. 09:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Valószínüeg abban az egy boltban olyan a vezetés, hogy jó embereket vesznek fel, rendesek velük.

Sokszor tényleg csak 1-2 menedzser kérdése, hogy egy toxic lélelölő hely lesz-e, vagy kellemes, barátságos.

Hagyj nekik, ott abban a boltban pozitív visszajelzést.

Ez nem a brand érdeme, hanem az ott dolgozóké.

2022. nov. 16. 12:05
 12/23 anonim ***** válasza:
80%

#11 Viszont ha az egyetlenegy x lánchoz tartozó üzletet kiemelkedően jónak/rossznak tartok (ebben az összefüggésben mindegy, hogy jobb v. rosszabb) az kihat arra, hogy más településen/városrészben melyik üzletet választom.

Egyébként nekem is jó tapasztalataim vannak az Aldival. Úgy vettem észre, minnél nagyobb egy üzlet, annál nagyobb a szórás a személyzet magatartásában.

2022. nov. 17. 08:23
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

A szívemből szóltál kérdező, én is ugyanezért szoktam át az Aldiba, összehasonlíthatatlan a pénztárosok hozzáállása. Szerintem elfogadhatatlan, hogy a Sparban az esetek kb felében nem köszön vissza a kasszás, ez lenne az emberi minimum, és nem érdekel, hogy rossz napja van, alacsony a fizetése vagy sok ember bunkó vele.

Egyébként gyanítom, hogy azért is jobb fejek az Aldiban, mert ott sokkal inkább követelmény az egységes, német sztenderdeknek való megfigyelés, a magyar Sparnak viszont sokkal inkább CBA-szerű magyaros “jóvanazúgy” vállalati kultúrája van.

2022. nov. 18. 15:19
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
*megfelelés
2022. nov. 18. 15:20
 15/23 A kérdező kommentje:

na, azért annak örülök, a második oldalon azért jöttek értelmes válaszok,

ebből is látszik, hogy aki ÉRDEMBEN válaszolni akar, az tud is.

13:

én is erre tippelek, sztem eleve nem is vesznek fel butább, közönséges embereket.

2022. nov. 18. 16:00
 16/23 anonim ***** válasza:
90%
A máshol alatt csak a Spar-t érted? Mert akkor írd azt. A Lidl-ben is kedvesek többnyire, nem beszélek minden alkalmazottal.
2022. nov. 18. 18:15
 17/23 A kérdező kommentje:

9:

„A fentiekből az jön le, hogy az egészet arra alapozod, hogy mit tapasztalsz az Aldiban, és mit a Sparban. Emellett sokunk személyes tapasztalata cáfolja.”

Ez aztán a komoly érv, ráadásul:

„én is rengeteg külföldi fórumon fordultam meg, és marhára nem úgy van, ahogy beállítod.”

:D

ez most vicc? akkor most a saját személyes tapasztalataiddal akarsz te is igazolni vmit.

ha azt írom, h átszoktam az Aldiba, az kevés, mert vszínűleg csak 1ben jártam, viszont ha benyögöd, h rengeteg fórumon jártál, az már komoly érv. és ha 30 Aldiban jártam az országban már az már oké?

„De mivel szerinted egy állítás igazsága attól függő, hogy annak forrása mit dolgozk”

ilyet nem írtam, gyakorold a szövegértést. arra céloztam, h alacsony végzettségű/piacképes tudással nem rendelkező frusztrált emberek feljönnek ide okoskodni. mellesleg az aldis dolgozókról pont elismeréssel szóltam, szóval annyira nem nézhetem le őket, de ugye érvelni se tudsz,, miért pont a szövegértés és logika menne, te kamu4diplomás.

„A fentiekből az jön le, hogy az egészet arra alapozod, hogy mit tapasztalsz az Aldiban, és mit a Sparban. Emellett sokunk személyes tapasztalata cáfolja.”

olvasod, mit írsz, te tyúkeszű?

persze hogy személyes tapasztalatra alapozom, mi másra? vagy kérdezzek meg még embereket és végezzek közvéleménykutatást, hogy elégedett legyél? járjam be az ország összes Aldiját? az agyam eldobom.

a cáfolat meg aztán nagyon komoly: Sokunk személyes tapasztala cáfolja::D te aztán tudsz érvelni.

sok ismerősöm szerint is kiváló az Aldi!

„ egyébként ha firtatnád a szellemi képességeimet, négydiplomás informatikus vagyok”

:D

persze itt mindenki 4 diplomás mérnök, informatikus, csak rejtélyes módon mindegyikük végtelenül frusztrált és képtelen egy normális érvelést összekalapálni.

gyanítom, te inkább egy önérzetében sértett Spar pénztáros vagy.

mellesleg eléggé óvodás dolog bedobni a végzettségedet, ritka frusztrált ember lehetsz.

10:

„Az meg külön szép hogy amikor felhívják a figyelmed hogy értelmetlen és hamis a kérdésed, konkrétan meg is indokolják, akkor még te hőbörögsz és neked áll feljebb.”

jézusom, jártál mostanában pszichológusnál? :D te meg a 9-es orvosi esetek vagytok. ilyen erős szereptévesztést is ritkán látni.

felteszek egy kérdést, erre úgy viselkedtek, mint ha az anyátokat szidtam volna. ki a bánatnak képzeled te magad, h nekiállsz kioktatni ilyen stílusban?:D

„Aldiban bárki is kedvesebb lenne, egyszerűen csak kimazsoláztál pár esetet amikor ott valaki kedves volt veled”

bemásolnád azt azt részt, ahol azt írom, hogy csak egy boltban voltam? Az Aldiról beszéltem, mint cégről.

és ha már szted nem igaz, amit írtam, leírnád,h pontosan hány boltból jártál te, h cáfolni tudsz?

és bemásolnád azt a részt is, ahol leírom, hány eset alapján ez a véleményem? ha vmit nem értesz, kérdezz.

-

bocs, hogy ti fajtátok a legrosszabb: az átlagos képességű nagyszájú átlag proletárok.és egy tanácsot elfogadtok: tudom, h mindketten netharcosok vagytok, de ezt a stílust ne nagyon erőltessétek kint a való világban.

2022. nov. 21. 05:38
 18/23 anonim ***** válasza:
82%
Fölösleges volt magad ennyire felbaxni és fröcsögni 😉
2023. jan. 17. 02:25
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván egy német lánc sokkal jobban odafigyel arra, hogy lógjon ki a kapanyél a pénztárosok szájából.

Én is ezért szeretek oda járni, nincs kedvem már „harcolni” a sok bunkó coopos Manci nénivel.

Őszintén szólva néha úgy érzem, túl jó az Aldi az átlag frusztrált-kötekedő magyarnak. Például múltkor nem működött a kártyás fizetés, csak 2 helyre írták ki és pénztárosok többször mondták, de még így nehezen értette meg egy csomó ember.

2023. febr. 8. 14:40
 20/23 anonim válasza:
100%
Kèrdező! Tökèletesen igazad van! Pontosan ugyanezt tapasztalom èn is az Aldival kapcsolatosan. Ezèrt járok oda már èvek óta. A Sparban tènyleg rengeteg a frusztrált idegbeteg èletunt folyton jajgató panaszkodó paraszt. Mondjuk egy kettő kedves humoros Spárossal már találkoztam,de ritka. A Spar tènyleg egy igazi magyarositott multi. Hiába Osztrák cèg,tiszta csöves balkáni bolt. Mondjuk Sopronban jártam Sparban meg Tamásiban. Na ott teljesen más,sokkal jobb. Már 9-ève általában Aldis vagyok,a spart kerülöm ha lehet. Nagyon ritkán megyek oda. Talán a toast kenyèr,ès a hús miatt,ha megyek. Meg a lakhelyemhez az van a leg közelebb meg a Tesco. Amint èppen szombaton beszèlgettem egy Tesco-s Nènivel. Azèrt ilyenek ott a dolgozók,mert teljesen ki vannak zsigerelve. pl: 6-ember helyett kell dolgozni egy embernek. Agyon hajtják őket,vasárnap is dolgozni kell,a fizetès=Alamizsna,nem is sorolom mièrt olyan savanyú èletuntak ott. A sparban ugyanez jellemző. Ellentètben az Aldiban van bőven ember,nem a kasszásnak kell árút tölteni leltározni,Stb. Jó a fizetès,de elvárás alapból hogy kedvesek legyenek a dolgozók. Mondjuk egyszer kètszer találkoztam már flegma Aldis csajjal,de nagyon ritkán. Inkább a bunkó paraszt stîlus a Spar,Tesco,CBA,Coop, ra jellemző. Èn azt mondom,aki ennyire nem tud kedves lenni,folyton bunkó paraszt,az ne menjem boltba dolgozni ahol emberekkel kell foglalkozni. Èn biztos nem tudnám csinálni,mivel nem tudok mindig kedves udvarias lenni,pláne hogy a fizetèsem egy nulla,ès száz felè rángatnak,ki zsigerelnek,Stb.
2023. márc. 2. 04:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!