Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Az Aldiban miért kedvesebbek...

Az Aldiban miért kedvesebbek és kulturáltabbak a dolgozók, mint máshol?

Figyelt kérdés

Nyilván kivételek vannak, de az minőség és árak miatt azért is szoktam át az Aldiba, mert sokkal barátságosabb mindenki, sokszor még a vásárlókra is átragad. Ha 1-2 dolgot veszek, szinte mindig előre engednek.

90%-uk kedves, udvarias, 40es pénztárosokkal is simán összetegeződtem stb. Teljesen más, mint a Spar sóhajtozó ápolatlan bunkó pénztárosai, tisztelet a kivételnek.

Nem tudom, milyen szűrőn átmenniük állásinterjún, vagy mik a kritériumok, amik alapján felveszik őket.

2022. nov. 16. 09:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
78%

Én nem vettem észre. Velem általában mindenhol kedvesek. Néha találkozom egy-két kifejezetten nem kedves emberrel, de az nem helyfüggő.

Pl. Sparban (és mindenhol máshol is) előre engednek, kevés árucikkel, meg egyébként én is másokat. Vagy Sparban (meg máshol is ahova sokat járok, Rossmann, Müller, kisboltok, stb) is tegeződöm sok pénztárossal, eladóval.

2022. nov. 16. 09:51
 2/23 anonim ***** válasza:
75%
Mert általánosítasz.
2022. nov. 16. 10:11
 3/23 A kérdező kommentje:
2: sztem nézz utána, mi az általánosítás, vagy olvasd el újra kifejtést.
2022. nov. 16. 10:13
 4/23 anonim ***** válasza:
87%

A Magyar Értelmező Szótár szerint:

"Amit egyes esetekben tapasztalt, annak érvényét minden más hasonló esetre kiterjeszti."

Vagyis épp azt, amit tettél a kérdésedben.

2022. nov. 16. 10:21
 5/23 A kérdező kommentje:
4: a 'minden más' jelentésének nézz most utána, aztán olvasd el a kifejtés első 2 szavát, utána meg kérlek, többet ne írj ide.
2022. nov. 16. 10:24
 6/23 anonim ***** válasza:
90%
És most csak a Sparral van összehasonlítási alapod?
2022. nov. 16. 10:32
 7/23 anonim ***** válasza:
94%

Felhívnám a figyelmed a saját kérdésed végére!

Igaza van a válaszolónak, a kérdésed az általánosítás iskolapéldája, hiába szeretnéd tagadni.

2022. nov. 16. 10:44
 8/23 A kérdező kommentje:

7: az utolsó mondat?:D

na sztem itt van némi félreértés: a kérdést nem azért írtam ki, hogy mindenféle jöttment válaszoló kötekedjen vagy nyelvtanból próbáljon kioktatni.

ha érdemben nem tudsz válaszolni, nem tetszik a kérdés, nyugodtan lehet továbbmenni.

komoylan nem gondoltam, hogy ekkora gondot fog okozni egy ennyire egyszerű kérdés. komolyan, ti nem tudjátok értelmezni és logikailag összerakni, miről szól kérdést, el nem tudom képzelni, ilyen emberek milyen munkát végeznek.

egy külföldi oldalon sosincs ilyen problémám, itt meg mindenféle jöttment titkárnő és bolti eladó kötekszik meg okoskodik, az agyam eldobom a proli magyaroktól, lol.

2022. nov. 16. 10:51
 9/23 anonim ***** válasza:
86%

"komoylan nem gondoltam, hogy ekkora gondot fog okozni egy ennyire egyszerű kérdés"

. Te meg nem érted, mi a gond a kérdéseddel.

Ezt kérdezed: "Az Aldiban miért kedvesebbek... mint máshol?"

Csakhogy nem igaz a feltevésed, aminek az okát kérdezed.

A fentiekből az jön le, hogy az egészet arra alapozod, hogy mit tapasztalsz az Aldiban, és mit a Sparban. Emellett sokunk személyes tapasztalata cáfolja.

Akkor mégis hogyan válaszoljunk egy kérdésre, ha az előfeltevés nem igaz?

"egy külföldi oldalon sosincs ilyen problémám, itt meg mindenféle jöttment titkárnő és bolti eladó kötekszik meg okoskodik, az agyam eldobom a proli magyaroktól, lol."

. Szóval Te lenézed a titkárnőket, bolti eladókat... de másokkal van a baj?

Egyébként ez a megjegyzésed is olyan tipikus: látható, hogy nagyon szelektív a figyelmed, mert én is rengeteg külföldi fórumon fordultam meg, és marhára nem úgy van, ahogy beállítod.

De mivel szerinted egy állítás igazsága attól függő, hogy annak forrása mit dolgozk, ezért nem csodálkozom az ilyen felszínes ítéleteken...

Ja, egyébként ha firtatnád a szellemi képességeimet, négydiplomás informatikus vagyok.

2022. nov. 16. 11:01
 10/23 anonim válasza:
95%

Nem is csak az általánosítás itt a hiba, hanem az állító kérdés és a mazsolázgatás is.

Az meg külön szép hogy amikor felhívják a figyelmed hogy értelmetlen és hamis a kérdésed, konkrétan meg is indokolják, akkor még te hőbörögsz és neked áll feljebb.

De akkor röviden, nem, semmi nincs amitől az Aldiban bárki is kedvesebb lenne, egyszerűen csak kimazsoláztál pár esetet amikor ott valaki kedves volt veled és máshol meg nem, ezek alapján általánosítottál, majd az általánosításoból levontál egy hamis következtetést.

2022. nov. 16. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!