Hogyan lehetnék intelligensebb, kúlturáltabb?
Az intelligencia nem tudom mennyire fejleszthető, de a sokféle ismeret gyűjtése legalább is tájékozottá tesz, több mindent tudsz, más korábban megismert dolgokhoz hasonlítani.
Sok féle területen lehet valaki tájékozott, kéne területet választanod, hogy pl. te nagyon akarsz érteni a jazz zenéhez, vagy a geopolitikához.
Képezd magad, jár előadásokra, könyvtárba, ott lapozgasd az IPM-et, GEO-t, National Geographic-ot, stb.
Vannak ilyen könyvek, hogy bevezetés a pszichológiába, bevezetés a filozófiába, stb.
Egyet értek 1#-el, már ha eszedbejutott, hogy fejlödnöd lehetne, akkor bölcsebb vagy, mint a magyar felnöttek többsége, most indulhat a fejlödés útja:
- tanulással
- kérdezéssel
- érdeklödéssel
- ember személyének a tisztelete - igen, sosem tudhatod, hogy kitöl, hogyan és mit fogsz tanulni. Igen még a “buta c.” is tudhat olyat amire csak pislogsz, csak meg kell engedni, hogy elmondja - ha van idöd és energiád rá
"A "kúlturáltabb" létezési szint fölé a helyesírás elsajátításán keresztül vezet az út!"
De az is biztos, hogy ilyent ugatozni, az a kulturálatlanság biztos jele.
Nézd meg az Álmok álmodói kiállítást! Engem lelkesített, inspirált!
Öt rugó, de nagy tárlat, érdemes valamennyire kipihenten menni, hogy felfogja az ember a sok mindent!
Ismeretterjesztő, közéleti és szépirodalmi könyvek, cikkek olvasása, ilyen témájú videók nézése sokat segít.
Én inkább az olvasást ajánlanám, mert az aktívabb befogadási forma, mint a video vagy a podcast, és pl. a helyesírást is fejleszti, ha látod, hogy hogyan írják ezt vagy azt a szót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!