Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Figyelitek a kasszánál, hogy...

Figyelitek a kasszánál, hogy mennyi az árunként beütött összeg? Szóltok a boltban, ha a vásárolt áru ára a kasszánál akár csak párszor tíz forinttal is eltér a kiírt ártól?

Figyelt kérdés

Én mindig figyelek és mindig szólok, pedig jónak mondható jövedelmem van.

Ma kétszer voltam boltban, mindkétszer eltért a kiírt ár a ténylegesen kifizetettől. Az egyik helyen 110 forintot, a másik helyen 80 forintot kaptam vissza, mindkét alkalommal kb. 1.500 Forintos össz vásárlás mellett. Szerintem számít, és érdemes figyelni, hiszen így gyakorlatilag 5-8%-al fizettem volna többet a kisebb végösszeghez képest.

Te hogy vagy ezzel?

2022. aug. 26. 22:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
#9, Egy ideális világban minden ár a helyén lenne. Viszont soha ne várd el, hogy hibamentes legyen egy ember által elvégzett munka. Nem tudom mivel foglalkozol, de hogy Te is sokat hibáztál már az biztos. A 95 százalékos "hibán" meg gondolkodj el, ne túlozzunk már ekkorát.
2022. aug. 29. 10:22
 12/22 anonim ***** válasza:
83%
Ha 10-szer bemegyek a cba-ba vagy a sparba és abból 9-10 esetben azt látom, hogy a csak az engem érdeklő termékek között (!) mindig van olyan, amelyik nincs felárazva vagy hibásan, akkor az nekem 95%. Eközben más boltokban (lidl, aldi, penny) 10 esetből mondjuk kb. 1-2 olyan eset van, hogy nincs valami felárazva, vagy hibásan.
2022. aug. 29. 10:30
 13/22 A kérdező kommentje:
#12: Pont ez a Top nálam is, CBA és Spar van elárazva mindig :)
2022. aug. 29. 21:42
 14/22 anonim ***** válasza:
86%
A spar azt is megcsinálta velem, hogy reklamáltam, nagy nehezen visszaadták készpénzben a különbözetet, és hazafelé a zsebemben matatva vettem észre, hogy a reklamáció után újra átvertek, mert végül kevesebbet adtak vissza, mint amennyi járt volna! Hányinger, komolyan. Nyilván nem arról a 20-30 forintról van szó - bár azért ha napi szinten odajárnék, és minden vásárlás alkalmával több terméknél is veszítenék 20-30 forintot, azért az már nem két fillér... -, hanem a hozzáállásuk undorító. És nagyon jól látszik, hogy nem is igyekeznek, mert heteken át ugyanúgy nincs felárazva semmi pl. a kasszánál, ahol nem bírom észrevenni, amíg sorba állok...
2022. aug. 30. 10:03
 15/22 anonim ***** válasza:
89%
Fizetek, atnezem a szamlat es csak utana megyek ki a boltbol. Szoltam mar 20 ft elteresert es vissza is adtak
2022. aug. 30. 15:43
 16/22 anonim ***** válasza:
59%

"es vissza is adtak"

Még szép...

2022. aug. 30. 16:25
 17/22 anonim ***** válasza:
29%
Utólag átnézem a számlát es csak utólag megyek ki a boltból. Huszonév alatt egyszer tért el
2022. okt. 14. 07:55
 18/22 anonim ***** válasza:
61%
Átnézem, mert mindenki emberből van és tévedhet. Csak az az érdekes, hogy ritkán van tévedés a vásárló hasznára. Ez vajon hogy lehet?
2022. okt. 14. 14:16
 19/22 anonim ***** válasza:
46%
Csak, hogy tudd, kézzel már gyakorlatilag semmilyen nagyobb üzletben nem gépelnek be árat, pont az elírás lehetősége miatt. Amit kézzel visznek be az a darabszám és az árukód, ha nem tudná beolvasni valami miatt. Teljesen hülyebiztos a rendszer, szóval nagyon erősen kétlem, hogy itt többen is állandóan elszámolásokra panaszkodnak... Egyszerűen módszertanilag lehetetlen, hogy ez ennyire gyakori jelenség legyen.
2022. okt. 14. 16:12
 20/22 anonim ***** válasza:
76%

"többen is állandóan elszámolásokra panaszkodnak... Egyszerűen módszertanilag lehetetlen, hogy ez ennyire gyakori jelenség legyen."

Amíg készpénzzel is lehet fizetni, miért lenne módszertanilag lehetetlen?

2022. okt. 14. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!