Ha online rendelnél 10000ft értékben(ennyi a minimum összeg),1000ft lenne külön a kiszállítás díja,adnál borravalót a futárnak?
Én adok, mert a szállítási költséghez semmi köze a futárnak, nem az övé lesz.
Elvileg ez nem kötelező, de én nem vagyok gazdag és mélységesen átérzem más nehéz helyzetét.
Kérdező, 3-as vagyok
Bár nem engem kérdeztél, de én 2-300 Ft-ot adok, de nem ételt szállíttatok ki, arra nem tudok válaszolni.
Valamennyit, pár százast mindig szoktam adni, értéktől, hangulattól, futártól, apró mennyiségtől függően 100-500 közötti összeget.
Egy időben az én agyamat is megfertőzte a "nehogy már még én adjak neki, lehet többet keres, mint én, ezért kapja a fizetését" mentalitás, de hamarosa az emberség győzött. A futárnak is, és nekem is jól esik, ha adok neki egy 200-ast.
Kérdező!
3-as vagyok
Én nem tartom a 2-300-at cikinek, ha hoz 3 doboz gyógyszert, 2 könyvet, vagy 5 kg macskakaját, egy kenyérpirítót vagy valamilyen hasonló kaliberű dolgot. Családi ház, nem kell emeletet másznia nagyjából 1 perc alatt végzünk.
Nyilván, ha mosógépet, bútort vagy valami nehéz dolgot cipeltetnék vele, akkor többet adnék, de így amiket én kérek, szerintem rendben van. Ha mindenki csak ennyit adna, máris jobban festene a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!