Vennétek zsáknyi lisztet?
Érdekes helyzet adódott. Ismerősöm malomban dolgozik és lehetőséget kaptunk rá, hogy vásároljunk "akciósan" lisztet közvetlenül tőlük. Viszont minimum 5 zsákkal lehetséges csak, ami irdatlan mennyiség.
Havi szinten 2-4 kg szokott elfogyni.
Szerintetek van értelme beszákolni lisztből? Meg tud romlani?
11-es, aki a kenyeret, kiflit, pizzát, netán kelt tésztákat is otthon készíti, az több lisztet használ.
A kérdésre válaszolva: csak akkor vennék öt zsáknyi lisztet, ha biztosan lenne kivel osztoznom rajta, így én előre megkérdezném a rokonságot, barátokat. De továbbra sem tudjuk, hány kg egy zsák.
Kimatekoztam neked:
A tescoban a legolcsóbb liszt teljes áron 160 Ft/kg. 250 kg így 40 000 Ft-ba kerülne. Ha te ennek a harmadáért (az egyszerűség kedvééért 50/kg-re kerekítettem mert nincs kedvem törteket szorozni) veszel most ennyi lisztet, 12 500 Ft-ot fizetnél érte. A különbség 27 500 Ft. Havi átlag 3 kg liszttel számolva ennyi lisztet majdnem pontosan 7 év alatt használnátok el. Vagyis évente(!) kicsit kevesebb mint 4000 forintot spórolnátok a következő hét évben. Az inflációval és esetleges áremelkedéssel persze nem számoltam mert nem akartam túlbonyolítani, de azzal sem hogy a következő 7 évben biztos lesz még akciós a liszt a tescoban, sőt azzal sem hogy ha megszívjátok lehet hogy 150 kg megy belőle a kukába mert molyos. Szerinted megéri?
Szerintem legfeljebb akkor ha legalább 10-20 ember között szét tudod osztogatni pár héten belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!