Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennetek hazat berlővel? igy...

Vennetek hazat berlővel? igy akarjak eladni.9 honapja van meg egy csalad mire figyeljek?

Figyelt kérdés
2021. márc. 17. 14:31
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Vásárláshoz kell ügyvéd. Az ügyvéded megmondja, mire figyeljél bérlős háznál, ezért fizeted.
2021. márc. 17. 14:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Úgy érted, hogy még 9 hónapig lakik benne a család???
2021. márc. 17. 15:03
 3/10 anonim ***** válasza:
40%

mivel birtokon belül vannak, könnyen lehet, hogy maradnak...

Évekig szöszmötölhetsz velük. Unaloműzőnek kiváló.

Akkor venném meg bérlővel, ha arcátlanul olcsón kapnám meg, akkor maradna annyi, hogy az albérlőket elhelyezzem belőle. Itt is ez lesz. Akármit ír az ügyvéded, ha ők maradnának, akkor maradnak is.

2021. márc. 17. 15:21
 4/10 A kérdező kommentje:
nagyon jo helyen van. es fel eve keresek hazat. nem c. betusek a lakok megis felek
2021. márc. 17. 16:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Valami olyan szerződést kell kötnöd velük, hogy ha nem akarnának kimenni, akkor azonnal - bíróság nélkül - kilakoltathatóak lehessenek.

De ezt az ügyvéd v. közjegyző meg tudja mondani. Közjegyzői okiratba foglalt bérleti szerződés a neve, asszem....

2021. márc. 17. 16:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát attól függ. Ha minél hamarabb be akarnék költözni a házba, akkor nyilván nem venném meg bérlővel, de ha én is kiadási céllal venném, akkor még jó is, hogy vannak bérlők.
2021. márc. 17. 18:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Amikor leteszed a foglalót, másnap mondjon fel nekik a bérbeadó, ez legyen a feltétele. A következő részletet csak akkor fizesd ki, ha már kiköltöztek a bérlők.
2021. márc. 17. 20:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Némelyik fehér rosszabb mint egy "c betűs".

Én biztos nem venném meg, csak ha kiteszi őket a teljes összeg kifizetése előtt a jelenlegi tulaj.

Ki tudja milyen emberek, ha van gyerek kitenni se tudnám őket. Nekem nincs kedvem a saját házamért harcolni.

2021. márc. 17. 22:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha én szeretnék lakni benne, akkor nem, de ha kiadásra venném meg, akkor viszont még jól is jönne, ha laknak benne, és még rendesek is a bérlők.
2021. márc. 18. 10:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen bérlők, és mik a szándékaid. Sok teljesen normális bérlő van, viszont ők ott laknak, tehát értelemszerűen maradni szeretnének. Különösen ha szerződésük is van még 9 hónapra. Engem bérlőként nem különösebben zavarna, ha változna a tulaj a fejem felett, ha ugyanolyan rendes marad, mint az addigi, és élhetek ugyanúgy, mint eddig. Megérteném azt is, ha az új tulaj már nem akarná bérbe adni, és a szerződés lejárta UTÁN ki kellene költöznöm. Addigra nyugisan keresnék másik helyet, és természetesen szépen elköltöznék. Ha viszont a tulaj eladná a fejem fölül a lakást, és azonnal fel is akarnák bontani a szerződést, nem repesnék az örömtől, hiszen nem lenne hol laknom. Nyilván abban a pillanatban nekiállnék új helyet keresni, mert akar a franc olyannak fizetni, aki így kitenne a szerződésem közepén, de amíg nincs másik megfelelő hely, és van hozzá jogalapom, nyilván nem költöznék ki a semmibe.

Szóval szerintem minden a lepapírozástól függ, meg attól, hogy milyen jellegű ez a bérlés. Meg persze a szándékaidtól, ha azonnal be akarsz költözni, akkor nyilván ne vedd meg. (legfeljebb, ha a bérlőkkel is meg van beszélve, papírozva)

2021. márc. 18. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!