Újépítésű lakásnál mire figyeljek?
én nem is biztos, hogy bele mernék így vágni, alacsony készültség mellett. panaszkönyv és hasonló műsorokban több elrettentő példát láttam már. zúgló-újpalota felúljáró melletti háznál példáúl a szerzödő nem kapta meg a kifizetett lakást, mert az banki finanszirozással épült és az építettő megcsúszott anyagilag és a bank rátette a kezét az ingatlanra. vagy a szerződéskötés után az alapanyagok árainak és a munkabérek emelkedésére hivatkozva még ki akarnak szedni teljesen törvénytelenül pénzt a vevőtöl.
a saját tapasztalat az, hogy nagyon gyakran akár fél-háromnegyed évet késik az átadás, rengeteg kellemetlenséget okozva ezzel.
Hosszú-hosszú éveken át voltam műszaki ellenőr, többek között lakóépületeknél is képviseltem a beruházót.
Ha még csak a földszintnél tartanak, akkor sok kérdezni valód nincs. Legfeljebb megkérheted, hogy megmutatná-e a tervrajzot (ha tudod olvasni).
Akkor légy résen, amikor a beruházó átadná a kulcsokat!!! Akkor fontos, hogy minden tökéletes legyen: elfolyjon a víz a mosdókagylóból, kádból, zuhanyfülkéből, jól záródjanak az ablakok és ajtók, A falra szerelt világítótestek feszt álljanak, ha elcsavarod ne csavarodjon el, hanem pótolják a második csavart is, működjenek a konyhagépek (sütő, tűzhely - attól függ mi tartozéka az új lakásnak), a parketta ne nyikorogjon, ne legyen felpuffadva, a küszöblécek ne mozogjanak, fűtési szezonban fűtsenek a radiátorok...
Mindezek ellenőrzése a műszaki felügyelő dolga, de az ördög nem alszik...
1: köszi, a hasonló helyzetek elkerülése végett szeretném minél jobban körbejárni. Vidéki város egyébként, a beruházó már több házat is épített a környéken, talán ez nem olyan helyzet, mint egy budapesti nagyobb beruházás.
2-3: nagyon köszönöm, figyelni fogok ezekre!
10 lakásos egyébként, már csak 2 eladó van, a nagyrészét már papíron eladták, mert jó helyen van és csok kompatibilis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!