Kifizetett lakás kulcsának az átvétele? Mire figyeljek oda?
Életem első lakása, bocsánat, ha béna vagyok :)
Holnap délelőtt veszem át a kulcsot, órákat leolvassuk, délután megyünk a Díjbeszedőhöz. Közös költségről már van nullás igazolás.
Mi az, ami fontos?
AZ órákat fényképezzétek is, és töltsetek ki egy átadás-átvételi nyilatkozatot róluk. Mi nem csináltunk, mert ismerőstől vettük a lakást, megbíztunk egymásban, ebből nem is volt gond, de pl. a vízszolgáltató kérte a képeket és a mindkét fél által aláírt nyilatkozatot is. És előre járj utána, hogy melyik közüzemet hogyan tudod átíratni, mert épp a vízhez nálunk kellett a régi tulaj is, ott, személyesen. A gáz és villany ment anélkül is, de ne érjen téged is meglepetés. És apró jó tanács: a tulajdoni lapon hetekbe telik a tulajdonjogod bejegyzése, hacsak nem gyorsított eljárásban kéred. Akkor rögtön rátesznek. Persze ez plusz 10ezer forint.
Gondold át, hogy sürgős-e neked a papírforma is. Legtöbb helyen elég az adás-vételivel igazolnod a tulajdonjogod, de az új lakcímedre addig nem tudsz bejelentkezni, amíg nincs a földhivatalnál bejegyezve, addig a régi tulaj hozzájárulása kell. Mi pont így jártunk, a saját otthonomba az előző tulaj engedélyével jelentkezhettünk be.
Kicsit elkanyarodtam, a lényeg, hogy tartsd a kapcsolatot még az eladóval, még valószínűleg szükség lesz rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!