Mit ajánlanátok bérelt lakást, házat vagy teljesen kifizetett lakást vagy házat ami teljesen a tulajdonom lesz?
Hát figyelj, ha a szüleid megtehetik, hogy zsebből vesznek neked egy lakást 8-10 millióért, akkor miért ne? Ha meg házat is vesznek neked 15 millióért, akkor pláne. Nyilvánvalóan jobban jársz egy saját házzal, mint egy albérlettel.
De az utolsó mondatodat nem értem...
8-10 millióért meg se mutatnak neki Pesten elfogadható lakást, házat 15 milláért meg pláne.:-) Ennyiért itt felénk a nyugati határszélen se veszel.
Ha megengedhetitek magatoknak, akkor vegyetek, jó helyen lévő, jó állapotú fővárosi ingatlan jó befektetés akkor is, ha netán mégse maradsz ott. Most ugyan a szokottnál is jobban elszálltak az árak, de a bérleti díjak is, 3-4 év alatt kifizetnétek egy lakás árának egyharmadát másnak a zsebébe. A kerülendő városrészek elég közismertek szeintem.:-)
Laktam albiban is 7 évet, 15 éve van saját lakásom.
Az albi ugyan "kidobott pénz", de nagyságrendekkel kevesebb, mint a sajátra költött összességében. Az albi mobilisabb (ha másik munkahelyre mész, pillanatok alatt a melóhely mellé költözhetsz, míg a saját lakás adás-vétel nem rövid folyamat, és nem is olcsó, veszélytelen mulatság)
Az albiban kiszolgáltatottabb vagy, a tulaj bármikor felmondhatja a szerződést, viszont ha jó szerződésed van, akkor ez nem olyan egyszerű.
Albiban legtöbbször nem lehet átfesteni a falat, átrendezni a lakást, sokszor nem a saját bútorodban laksz, kicsit olyan, mintha anyádnál laknál, csak nem mosnak, főznek rád, de ez lehet pozitívum is.
Öszességében én első körben albit ajánlanék neked. Egyrészt, hogy megszokd a lakásfenntartással járó macerákat, másrészt, amíg fiatal vagy, szerintem jobb a mobilitás.
Először bérelj. Ne vegyél, amíg nem ismered a várost, és a környéket, ahol venni akarsz.
Nagyon változó a lakosság és a közbiztonság. Ha átsétálsz a belvároson, közben tuti keresztezel 5 gettó és 5 lakható részt.
Szóval szerintem legalább egy év albérlet, és helyből könnyebb lakást nézni. Egy messzi városból nem biztos, hogy meg tudod oldani az aznapi megtekintést, és már el is vitték, ha tényleg jó lakás.
Első körben bérelj. Mobilis maradsz, itt helyben jobban eltudod dönteni, hogy merre szeretnél venni.
Az ingatlan.com-on BP-re 808 házat ad ki 15MFt-ig, vagyis pesten is lehet házat venni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!