Párok, ti mennyit költötök ételre?
Azért párokat kérdezek, hogy könnyebben össze tudjam hasonlítani.
Tudom, hogy volt már ilyen kérdés, de az utóbbi időben annyira megdrágult minden, szóval aktuális adatok érdekelnének.
Mi az utolsó félévben 200-250 ezret költöttünk havonta élelmiszerre.
Az meg, hogy valaki kiírja, hogy mennyit költ, nem hogyisírtaittvalaki "bosszantás".
Titeket bosszant az, hogy más mennyit költ, ez pedig nem a kérdező problémája.
Kedves kérdező, semmi extra nincsen abban, hogy te ennyit költesz ételre, mivel nem tudsz főzni. Ha valaki főz, akkor jobb esetben az másnapra is az étele, te viszont mindig rendelsz, így többet költesz egyszeri étkezésre.
Bár én a helyedben azért nem reklámoznám hogy nem tudsz főzni, felemelni a telefont bárki tudja, egy főételt összeállítani, na az már teljesítmény.
Sajnálom a párodat hogy nem tud otthon jóízű, házias ételeket enni.
Pedig ha elkezdesz főzni a jellemed is fejlődni fog
Hirtelen lesz plusz 100.000ft amit félre rakhatsz
Mivel nem főztök otthon, teljesen reális az élelmiszerre elköltött összeg.
Miért merült fel ez benned kérdésként? Spórolás a cél, vagy csak reálisan akarod látni?
A ti esetetekben én a következő pontokban kezdeném a spórolási lehetőségeket megvizsgálni:
- mennyi, és milyen kaja landol a kukában?
- van-e kert, ha igen, van-e tehetség/idő/hajlandóság bármit termeszteni?
- márkához kötötten vásároltok?
- adott multiban vásároltok?
- tervezett a vásárlás, vagy ad hoc?
Ha mindig rendeltek,akkor könnyen elmegy ennyi pénz,ezen nincs mit csodálkozni.
Mi havi 50-et költünk (ebben kaja+egyéb háztartásba szükséges dolgok is benne vannak),de mindkettőnk szülei havi 1-2 szer szoktak küldeni dolgokat .
Főzéssel lehet lejebb tornázni a költségeket . Hogy meddig ,az csak attól függ ki milyen minőségi és/vagy mennyiségi romlást tud elviselni az étkezésében . Mi heti 2* eszünk húst és itthon sütjük a kenyeret ,nem veszünk joghurtokat,csokit,nassolnivalót ,úghogy nagyrészt zöldségre megy el a pénz ,és még így is keresem azért éppen minek van szezonja,vagy mi akciós .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!