Párok, ti mennyit költötök ételre?
Azért párokat kérdezek, hogy könnyebben össze tudjam hasonlítani.
Tudom, hogy volt már ilyen kérdés, de az utóbbi időben annyira megdrágult minden, szóval aktuális adatok érdekelnének.
Mi az utolsó félévben 200-250 ezret költöttünk havonta élelmiszerre.

Nagyon okoska lehetsz, hogy pillanatnyi látványból extrapolálni tudsz az ismeretlen illetők egész havi bevásárlásaira... :-DDDD
Amúgy meg nyugi, lejön, hogy itt vigéckedni akarsz névtelenül, hogy ti milyen sokat tudtok költeni...
Hát baromi szánalmas... A barátaitok (ha egyáltalán vannak...) már nem vevők a hencegésekre? :)))))))
Nagy arcom van, ez természetes.
De azon felröhögtem, hogy mindent alám tettek.
Az év vicce.

A toronyban van baj a kérdezőnél.... Arra gerjed, hogy ismeretleneket bosszant azzal, hogy mennyit költ.
Aztán simán lehet, hogy minimálbéres szalagmunkás, és a teszkógazdaságos leértékelt cuccokon él... :-DDD
Ugyebár a net bármit elbír... Nincs bizonyíték semmire...
:)))

Mi nagy bevásárlásnál fizetünk 30 ezret és az máfél-két hétig elég szokott lenni, ha friss zöldség elfogy közben, az párezer pluszban, szóval nem járunk kétnaponta bevásárolni mi se (csak reagálok a kérdező egyik kommentjére).
Egyébként meg mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó, ha Nektek nem okoz nehézséget ennek a kifizetése, akkor mindenki kussoljon szerintem, senkinek semmi köze hozzá (mondjuk akkor sincs, ha nehézséget okozna a kifizetése, elvégre a Ti életetekről van szó).
Mi azért főzünk többet, mert én vegán vagyok meg gluténérzékeny, kb. sehonnan nem tudok rendelni, a páromnak meg kb mindegy, mit eszik. Ha épp nem kell neki az, amit én is tudok enni itthonról, akkor rendel magának valamit.
Bár nem állunk anyagilag sz-rul, nekünk havi 250 túl sok lenne kajára, én sajnálok ennyit kiadni rá, van jobb hely, amire el tudjuk költeni vagy félretenni, de ezek mi vagyunk, szóval egyik irányba se értem a rosszindulatú okoskodást.

Ja ha soha nem főzöl mit csodálkozol???😂😂😂😂 tyhuuu
A főzés alapvető kézség az életben ugyan úgy mint a háztartás férfiaknál egyaránt a nőknél. Nem rekorder vagy hanem lusta és buta. Viszont ezt tekintve reális a 200 kaja kiadás havonta. Hát tudod akármennyire sokat keres az ember ez akkora pénz kidobás hogy hihetetlen. Keresünk annyit párommal hogy mi is kiszórhatnánk ennyi pénzt az ablakon kaja rendelésekre meg kész étel vásárlásokra csak mi okosan bánunk a pénzzel és egyikünk se fogyatékos hogy ne tudjon főzni legalább középszinten ( én amúgy utálok főzni de mivel párom szerint jól főzők ezért [is] főzök, ez nem szeretem- nem szeretem kérdés)

Nem alapvető készség.
Én mindig azt mondom, hogy egy felnőtt ember
a, tudjon magára főzni VAGY
b, tudja megfizetni azt, hogy más főzzön rá (étterem, személyi szakács, bejárónő, akárki).
És ez így van a takarítással meg minden mással is.
Onnantól kezdve pedig, hogy nem ő főz, hanem megfizet mást, neki felszabadul egy csomó szabadideje, amit tud arra fordítani, ami neki fontos. Ha ez anyagilag nem megterhelő neki, akkor sokkal jobban jár, mert szerintem az ember inkább pénzt vesztegessen, mint időt. Ha megengedhetném magamnak, én pl. biztos fogadnék szakácsot és sose főznék pár alap dolgon kívül mást.
És csak azért, mert Neked más a fontos, lehet, hogy a kérdeznek meg az a fontos, hogy ne kelljen a konyhában főzni ÉS takarítani a főzés után ami együtt simán elérheti a 2-3 órát. Az, hogy neked más a prioritás nem ad okot arra, hogy kigúnyolj másokat vagy a saját pénzügyi döntéseidet felsőbbrendűnek ítéld meg.
Tipik magyar szokás más pénzét (szerintünk) okosabban elkölteni lol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!