Ti egy hónapban mennyit költötök ételre? Miket vesztek?
Én komolyan kijövök napi kb 1000 ft-ból, ha itthon készítek magamnak mindent. (munkába meg ételhordóban viszek) Ja és egy 2 méter magas, 95 kilós férfi vagyok. A listán írni szoktam a folyadékot is, de annak ha van ára, azt nem írom bele a végső összesítésbe az ételekhez. Ez a múlt hetim, hétköznapról.
HÉTFŐ
1 db nagy alma, kb 65 ft
Kefír - 50 ft
3 db grillezett, fűszeres csirkeszárny melegen, készen véve - 250 ft
Rántotta 5 tojásból, hering konzervvel - 200 ft, 290 ft
+6 liter ártézi vizet és 3 dl menta teát ittam.
Kaja: 855 ft
KEDD
1 db nagy alma, kb 65 ft
Rántotta 5 tojásból, szardínia konzervvel - 200 ft, 250 ft
250 gramm csirkemell és 250 gramm zöldbab - 335 ft, 125 ft
+4 liter ártézi vizet és 6 dl narancslevet ittam.
Kaja: 975 ft
SZERDA
1 db nagy alma, kb 65 ft
Kb 100 gramm szárított füge és 120 gramm fokhagymás camembert sajt - 200 ft, 330 ft
250 gramm csirkemell és 250 gramm zöldbab - 335 ft, 125 ft
+5 liter ártézi vizet ittam.
Kaja: 1055 ft
CSÜTÖRTÖK
1 db nagy alma, kb 65 ft
Foodbox Penne Bolognese, 330 gramm, 613 kalória - 455 ft
Rántotta 4 tojásból, 200 gramm zöldbabbal, 200 gramm gombával, 120 gramm fél babkonzervből - 160 ft, 100 ft, 120 ft, 110 ft
+5 liter ártézi vizet ittam.
Kaja: 1010 ft
PÉNTEK
1 db nagy alma, kb 65 ft
Rántotta 6 tojásból, 300 gramm zöldbabbal, 300 gramm gombával, 120 gramm fél babkonzervből - 240 ft, 150 ft, 180 ft, 110 ft
+6 liter ártézi vizet ittam.
Kaja: 745 ft
Na ilyesmi.
26/F
A mirelit, meg félkész ételek igen sokba kerülnek, ahogy a különféle helyekröl hozott kaja is.
Így ne csodálkozz, ha igen sokba fog kerülni.
Havi kb. 180 eurót költünk, nyáron kevesebbet, mert sok minden megterem a kertben. Vegán/vegetáriánus pár vagyunk
Ilyen félkész szarokat meg gyorskajákat nem vennék a helyedben, főleg ha szorít a pénz, mert drágák, nem laktatnak és nem is egészségesek.
Ha főznél magadra olcsóbban és egészségesebben kijönnél.
Nekünk a fenti összegből mindig van itthon friss teljes kiőrlésű vagy magvas pékárú, zöldség, gyümölcs, olajos magvak, hüvelyesek, gabonák és tofu/tempeh/szejtán.
Változatosan főzünk; mostanában volt vegán házi hamburger babfélékből, velencei gnocchi zöldséges-paradicsomos szószban, rukkolával, vegán parmezánnal; zöldséges thai curry rizzsel, szejtánból "sauerbraten" káposztával, krumplival; erdei gombás ragu barna szószban, zsemlegombóccal; tempruált zöldségek rizzsel; zöldségeleves gazdagon 3 féle levesbetéttel... szeretünk főzni, és több ország konyháját szeretjük.
Na látod, ezért kell az alapokat még otthon elsajátítani.
Szerintem anyukádtól kérj segítséget.
Csirke + rizs
Paprikáskrumpli
Gulyásleves
Zöldborsó főzelék
Pizza
Spagetti darált hússal, paradicsomszósszal
Krumplileves
Palacsinta
Ezeket főztem vacsira a héten, én sem vagyok egy házitündér.
Reggelire egy doboz joghurtot eszek müzlivel, délelőtt egy alma/banán, meg némi mogyoró/mandula napközben.
Most vasárnap reggelire rántotta volt paradicsommal, ebédre meg épp csirkemájat sütök tepsiben, krumplipüré lesz hozzá.
Olyan 60 ezret költünk ketten kajára (ebben a takarítószer, pipere, üdítők még nincs benne, úgy kb 100 ezer)
Szia!
Ha takarékoskodni akarsz, akkor ajánlom a főzést. Vesd össze a tasakos rizs árát a nyers rizs árával - na ugye.
Van egy csomó weboldal, ahol kezdők számára is érthetően leírják a különböző egyszerűbb ételek elkészítését.
Ezt az oldalt például nagyon ajánlom:
Minden lépés le van fényképezve, így látod, hogy kb hogy kell kinéznie, és ha a tied is úgy néz ki, akkor megnyugszol, hogy még nem rontottad el :-)
Szerintem először próbálj meg leveseket készíteni, azok elég egyszerűek. Én a rántástól paráztam eleinte, de lehet habarással is készíteni, az könnyebb. Ha kezdő vagy, akkor azt ajánlom, hogy mikor felhígítasz valamit, nagyon kis lépésekben add hozzá a vizet eleinte. Később kitapasztalod, hogy hogyan kell csinálni, hogy ne legyen csomós. De ha az lesz, hát annyi baj legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!