Loptatok már boltbol?
Becsipogott? Nem buktatok le?
Mit lehet tenni hogy ne csipogjon be?
(Mielőtt bárki félreértené, eszembe sincs lopni, de egyik ismerősöm a minap mondta hogy a tesója ellopott egy nyalokat ami hülyeség volt és nem csipogott be)
De hogy lehet ez? Mi az amitől nem csipog???
Én is már loptam.
Amikor kicsi voltam kb 4-5 éves, akkor 1x eltettem a zsebembe egy kis mars csokit, nem csipogott be én pedig jóízűen megettem 🤷♀️
Meg szintén 4-5 évesen 1x volt olyan, hogy zsebrevágtam pár szem pisztáciát, ugye az meg nem is tud becsilogni...
De ezeken az eseteken kívül 1x sem loptam.
Persze … bementem tv szerelo ruhaba es egy létrával a kezembe a szupermarket muszaki osztalyara. Kivettem egy nagykepernyos tv-t a dobozabol es a vallamra vettem. A pénztárhoz a masik oldalról mentem es kertem a pénztárost, hogy adjon egy kisollot, mert fel kell ide szerelnem ezt a tv-t … csak kellene egy ollo. Aztán csak varni kell amig jon a kovetkezo veveo a kasszahoz, addig szoszol egy kicsit az ember es amikor mar senki nem figyel, akkor szepen kisetal az ember.
Ha eleg pofatlan vagy kesobb visszamész az ures dobozert is … végül is a pénztárnál megmutathatod, hogy az csak egy ures doboz.
:)))
Én azon szoktam meglepődni, hogy sokan büszkék rá, pl. ebay-es, aliexpress-es facebook csoportokban leírják, hogy olcsón vettek egy kínai árut és eladták egy ismerősüknek vagy idegennek a facebookon többért, mint amennyiért vették. Mondjuk kerestek rajta párszáz vagy párezer forintot. Az is vicces, hogy büszkék rá, meg az is, hogy ennyit ér az önbecsülésük és a becsületük. Ettől már jobban "megértem" a milliókat sikkasztókat, mert akkora összegegnek már van értelme (félreértés ne essék, nem tetszik, nem támogatom, csak a motivációt jobban értem), de kétezer forintért én nem vernék át senkit.
Én egyszer vettem egy facebook csoportban egy pólót és egy állítólag félig teli karácsonyi hó sprayt. Személyesen vettem át őket, naivan megbíztam a csajban, hisz le is fotózta a fb csoportban. Aztán otthon vettem észre, hogy egy fújásniy se volt már a palackban, üres flakont adott el nekem, kétszáz forintért, pár éve. Azon gondolkoztam, hogy egy felnőtt, egyetemet végzett embernek miért éri meg kiárusitani az erkölcsi érzékét kétszáz forintért a mai világban. És még a kurvákat meg a politikusokat szidja mindenki..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!