Mi az hogy műkaja? Mitől lesz egy étel mű?
Búza hántolása = műkaja. Gratulálok :)
Edd csak meg a port, koszt, vele együtt na penészt és a mikotoxinokat minden egyes teljes kiőrlésű falánál, aztán tapsolt még magam, hogy nem ettél műkaját
Amikor az van írva a csomagolásra, hogy: "....ízesítésű". Arról már tudhatod, hogy nem az igazi.
Másrészt valóban, némelyikben annyi az ilyen-olyan tartósítószer, + egyéb adatlékanyag, + szója és hasonló pótlék, hogy már az eredetit esetleg csak formájában, kinézetében közelíti meg.
Végre egy kérdező, akivel tudok azonosulni :D
A kulcskifejezés a feldolgozottsági szint, a harmadfok.
Hogy maradjunk a tojásnál, a feldolgozásának az első foka az, amikor ehetővé teszed az alapanyagot, azaz feltöröd. A második fok, amikor elkészíted a rántottát. A harmadik fok, amikor kiegészíted kenyérrel, tartósítod és becsomagolod, hogy a fogyasztó levehesse a bolt polcáról egy hét múlva és biztonságosan megehesse.
A műkaja nem feltétlenül egészségtelen, csak az emberek szeretnek szélsőségekben gondolkodni. Ha rossz, azért rossz, mert nagy mennyiségben tartalmaz sót, cukrot, ízfokozókat, zsírokat, tartósítószereket... stb., miközben csökken a rost-, vitamintartalma... stb, illetve megkönnyíti az energiabevitelt (azaz könnyebben hízol tőle).
Előnye, hogy nagyon hatékony és higiénikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!