A piacon hogyan számítják a gyümölcsök árait?
Ez most komoly kérdés?
Általában ki van írva az ár, és az egység (kilogramm, darab, stb)
A többi egyszerű matematika, általában nem cerik át a vevőket, de a vevőnek is illik ida figyelni a vásárláskor, mit számol az eladó.
Sokszor inkább azon kell dilemmázni, hogy a kért ár mennyire reális.
" általában nem cerik át a vevőket, de a vevőnek is illik ida figyelni a vásárláskor,"
Hát, pedig én már többször tapasztaltam zöldségesnél, hogy megpróbált átverni (nem is egy helyen)
: a múltkor 3 tételt vettem, az olcsóbbik, kevésbé jó minőségű zöldség/gyümölcsből és volt képe 130 ft-al!! átvágni - illetve csak akart, de gyorsan rákérdeztem, hogy miért ennyi?? Nem volt szerencséje, tudok fejben számolni :D 300 ft helyett 430-at akart kérni.
Ettől még nem biztos, hogy átverték a húgodat, hiszen mindkettő déligyümölcs, egyiknek sem most van a szezonja - tehát nyilván jó drága volt.
Köszönöm a válaszokat!
Én küldtem a húgomat és mondtam neki, hogy mindegy, hol veszi, mert nincsenek nagy árkülönbségek (én eddig semmi durvát nem tapasztaltam), szóval igazából az én hibámból nem is igazán figyelte. Nem is tragédia, csak meglepődtem. Lehet, inkább visszapártolok a csokikhoz :))
Narancsot télen kell venni, akkor 300 egy kiló, ilyenkor 800 ft kilója..
2 nagy narancs kb 600, több, mint fél kiló, kiwinek darabja 80-100ft szokott lenni mostanában, télen 300 ért kapsz egy dobozzal..
Nem verték ár, van, ahol 50 ftot számolnak a szatyorért..
Te is nyáron eszel ilyeneket, mikor ennyi pénzért 2 kiló epred is lehetne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!