Mik a hizlaló zöldségek es gyümölcsök?
zöldségek:
krumpli, batáta, száraz hüvelyesek, sárgarépa, zöldborsó
gyömölcsök:
banán, avocádo
Csak a kalóriatöbblet hizlal. Én az almát és a karfiolt kerülöm, ha fogyni akarok, mivel azokkal száll az egekbe a szénhidrátbevitelem s engem az nem laktat. A banán OK, mert abból tudok picit enni.
Szénhidrátosabb zöldségek: sütőtök, fokhagyma, vöröshagyma, répa, zöldborsó, száraz hüvelyesek, paszternák... De nézz táblázatot, mert durván más a szénhidráttartalmuk. S pl. a fokhagyma nem baj, hogy szénhidrátos, hiszen ki eszik meg belőle egy csomót? De egy kiló zöldborsót sokan gond nélkül bepakolunk.
Cukrosabb gyümölcsök... Nézz táblázatokat, de az aszaltak nyilván durvák s azért a banán sem lightos, a szőlő sem...
A bogyósak általában szolidak s persze az avokádó sem cukros, a citrom is csak kicsit.
Az, hogy a szénhidrát cukor vagy keményítő a zöldségeknél (a rostot eleve nem nézem, de az is ott van), azt sok esetben nem tudom, nekem csak a nettó szénhidráttartalom számít, de pl. a banán keményítődúsan indít, kevés cukorral és érés közben lesz egyre cukrosabb, nem meglepő módon. A sütőtök éretten szénhidrátdús, éretlenül jóval kevésbé, amennyire tudom, ott valami más történhet. Persze a többi gyümölcs is kevésbé szokott cukros lenni éretlenül, a fajták, az időjárás is számít abban, hogy egy gyümölcsnek mennyi a cukortartalma, konkrétan nem tudhatod.
#3-as, #4-es!
Hát a ti válaszaitokból bizony nagyon okosan meg lehet tudni, hogy "melyik gyümölcs és zöldség tartalmazza a legtöbb keményítőt, szénhidrátot és cukrot" Gratula!
Viszont az általam felrakott kcal-táblázat nem csak erre a kérdésre ad választ, hanem még a később felmerülő hasonló kérdésekben is segít. Gratula a lepontozásért.
"Hát a ti válaszaitokból bizony nagyon okosan meg lehet tudni, hogy "melyik gyümölcs és zöldség tartalmazza a legtöbb keményítőt, szénhidrátot és cukrot" Gratula!"
Az hogy melyik zöldség tartalmazza a legtöbb keményítőt, szénhidrátot és cukrot nem egyenlő azzal, hogy "hízlal", mert önmagában nincs olyan hogy hízlaló étel, csak viszonylatban.
Sem a keményítő, sem a szénhidrát, sem a cukrot nem hízlal, a kérdésnek semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!