Lehet őszibarackból gyümölcslevest főzni? Ha igen, hogyan kell?
Hallottam,hogy pudingport is szoktak bele tenni.
Leírnátok hogyan tudnék finomat csinálni?
Mi a vegyes gyümölcsleveshez ezt a receptet szoktuk használni, de szerintem lehet külön csak egy fajta gyümölcsből és akk meggyleves vagy barackleves,stb. lesz belőle:
GYÜMÖLCSLEVES
Hozzávalók:
kb. egy kilogramm különböző megtisztított és feldarabolt gyümölcs (vagy gyümölcsbefőtt) ízlés szerint (pl. cseresznye, meggy, barack, alma, szilva...), másfél deci tejszín, 4 evőkanál cukor (ha a gyümölcs savanyú, több cukrot is tehetünk bele), egy evőkanál vaníliás főzős pudingpor, fahéj, szegfűszeg, egy darabka citromhéj, esetleg tejszínhab a díszítéshez.
Elkészítés: Egy liter vízbe beleöntjük a gyümölcsöket és feltesszük főzni egy-két darabka fahéjjal, néhány szem szegfűszeggel, egy darabka megmosott citromhéjjal és cukorral ízesítve. Másfél deci tejszínt kikeverünk 4 evőkanál cukorral, csipetnyi fahéjjal és 1 vaníliás pudingporral. Amint felforr a leves, a tejszínes keverékkel besűrítjük, még egyszer felforraljuk, majd tányérokba adagoljuk. Ez a leves hidegen is nagyon finom.
Nekem úg rímlik mnitha erről a honlapról mentettem volna le még anno, bár nem biztos mer picit másképp van már leírva: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!