Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lehet őszibarackból gyümölcsle...

Lehet őszibarackból gyümölcslevest főzni? Ha igen, hogyan kell?

Figyelt kérdés

Hallottam,hogy pudingport is szoktak bele tenni.

Leírnátok hogyan tudnék finomat csinálni?


2010. júl. 3. 21:39
 1/9 anonim ***** válasza:
mi csak hidegen szoktunk nem főzzük: lényegében egy őszibarackturmix. tejjel tejszínnel kis cukorral összeturmixolod a barack egy részét. barackot kockázol bele. nagyon finom kukoricapehellyel és tejszínhabbal.
2010. júl. 3. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. júl. 3. 21:52
 3/9 anonim ***** válasza:
A főzött változatban a barackot meg kell hámozni, felkockázni, curos vízben teszed fel főzni, ha megpuhult leturmixolod és tejszínt öntessz hozzá. Hidegen finom. A pudingportól túl sűrű lenne.
2010. júl. 3. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Én a meghámozott és feldarabolt őszibarackot cukros,citromos vizben megfőzöm,és tejjel vagy tejszínnel behabarom. Hidegen esszük. Lehet úgy is készíteni,hogy liszt helyett kevés puddingport használsz,de akkor vanilia íze lesz,elveszi a gyümölcs ízét.
2010. júl. 3. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
100%
Mi úgy szoktuk, hogy vízben feltesszük főzni a meghámozott,felkockázott barackot cukorral,fahéjjal,szegfűszeggel.Főzőtejszínbe egy fél csomag pudingport keverünk és azzal sűrítjük.
2010. júl. 3. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Utolsónál apont=) Mi is így szoktuk,néha meggyet,almát meg más gyümölcsöt is teszünk hozzá...ja és puncs pudinggal a legjobb...és nem lesz puncs íze,de isteni fincsi!!!
2010. júl. 3. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:

Mi a vegyes gyümölcsleveshez ezt a receptet szoktuk használni, de szerintem lehet külön csak egy fajta gyümölcsből és akk meggyleves vagy barackleves,stb. lesz belőle:


GYÜMÖLCSLEVES

Hozzávalók:

kb. egy kilogramm különböző megtisztított és feldarabolt gyümölcs (vagy gyümölcsbefőtt) ízlés szerint (pl. cseresznye, meggy, barack, alma, szilva...), másfél deci tejszín, 4 evőkanál cukor (ha a gyümölcs savanyú, több cukrot is tehetünk bele), egy evőkanál vaníliás főzős pudingpor, fahéj, szegfűszeg, egy darabka citromhéj, esetleg tejszínhab a díszítéshez.


Elkészítés: Egy liter vízbe beleöntjük a gyümölcsöket és feltesszük főzni egy-két darabka fahéjjal, néhány szem szegfűszeggel, egy darabka megmosott citromhéjjal és cukorral ízesítve. Másfél deci tejszínt kikeverünk 4 evőkanál cukorral, csipetnyi fahéjjal és 1 vaníliás pudingporral. Amint felforr a leves, a tejszínes keverékkel besűrítjük, még egyszer felforraljuk, majd tányérokba adagoljuk. Ez a leves hidegen is nagyon finom.

Nekem úg rímlik mnitha erről a honlapról mentettem volna le még anno, bár nem biztos mer picit másképp van már leírva: [link]

2010. júl. 3. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!!
2010. júl. 4. 08:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Az 5-ös tényleg jól hangzik, kipróbálom majd én is. :)
2012. febr. 16. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!